"Hamas gebruikt Facebook simpel gezegd als werktuig voor terrorisme'', staat onder meer in de aanklacht van zestig pagina's die zondag in New York is ingediend.

Vijf families besloten daartoe. Ze hebben de Amerikaanse nationaliteit maar wonen bijna allemaal in Israël. Onder hen de ouders van een zestienjarige jongen die in 2014 werd ontvoerd en gedood en die van een pas drie maanden oud meisje dat in oktober van datzelfde jaar om het leven kwam toen een terrorist in Jeruzalem op een mensenmassa inreed.

Facebook reageerde maandag met de algemene verklaring dat op hun netwerk geen plaats is voor tekst en beeld die aanzetten tot geweld noch voor directe bedreigingen en haatprediking. Facebook dringt er bij zijn gebruikers op aan dergelijke inhoud meteen te melden. (ANP/Pvl)

"Hamas gebruikt Facebook simpel gezegd als werktuig voor terrorisme'', staat onder meer in de aanklacht van zestig pagina's die zondag in New York is ingediend.Vijf families besloten daartoe. Ze hebben de Amerikaanse nationaliteit maar wonen bijna allemaal in Israël. Onder hen de ouders van een zestienjarige jongen die in 2014 werd ontvoerd en gedood en die van een pas drie maanden oud meisje dat in oktober van datzelfde jaar om het leven kwam toen een terrorist in Jeruzalem op een mensenmassa inreed.Facebook reageerde maandag met de algemene verklaring dat op hun netwerk geen plaats is voor tekst en beeld die aanzetten tot geweld noch voor directe bedreigingen en haatprediking. Facebook dringt er bij zijn gebruikers op aan dergelijke inhoud meteen te melden. (ANP/Pvl)