Philip Vercruysse, ceo en oprichter van radiocommunicatiespecialist Entropia, heeft de Brugse softwareontwikkelaar Groep Eximco gekocht.

Groep Eximco, dat al 23 jaar bestaat, ontwikkelt software op maat, waaronder facturatie- en point-of-sales-toepassingen, planningsoftware en veilingsoftware. Het zal zich gaan focussen op SaaS-toepassingen, zegt Philip Vercruysse, die het bedrijf ook leidt.

De overname staat volgens hem los van de activiteiten van Entropia, al is de link snel gelegd. "Wij deden binnen Entropia ook aan softwareontwikkeling voor bepaalde systemen, maar voor ons is dat geen core business. Die activiteiten zullen door Eximco worden verdergezet. De kennis binnen Eximco zal ten goede komen van Entropia."

Eximco draaide in 2008 een omzet van 700.000 euro. Dit jaar zou dat cijfer een derde hoger moeten liggen, aldus nog Vercruysse. Een overnameprijs wilde hij niet kwijt.

Philip Vercruysse, ceo en oprichter van radiocommunicatiespecialist Entropia, heeft de Brugse softwareontwikkelaar Groep Eximco gekocht. Groep Eximco, dat al 23 jaar bestaat, ontwikkelt software op maat, waaronder facturatie- en point-of-sales-toepassingen, planningsoftware en veilingsoftware. Het zal zich gaan focussen op SaaS-toepassingen, zegt Philip Vercruysse, die het bedrijf ook leidt. De overname staat volgens hem los van de activiteiten van Entropia, al is de link snel gelegd. "Wij deden binnen Entropia ook aan softwareontwikkeling voor bepaalde systemen, maar voor ons is dat geen core business. Die activiteiten zullen door Eximco worden verdergezet. De kennis binnen Eximco zal ten goede komen van Entropia." Eximco draaide in 2008 een omzet van 700.000 euro. Dit jaar zou dat cijfer een derde hoger moeten liggen, aldus nog Vercruysse. Een overnameprijs wilde hij niet kwijt.