Het Belgische Entropia heeft een contract van ruim 2,6 miljoen euro gewonnen bij de stad Rotterdam. Entropia levert een digitaal portofoonnetwerk.

Entropia staat in voor een digitaal Tetra-netwerk in Rotterdam tot en met kustregio Hoek van Holland. Het systeem zal voor minstens 5 jaar diensten leveren aan meer dan 1000 Tetra-portofoons voor de gemeentediensten van Rotterdam waaronder de Stadstoezichten.

De portofoons, service en onderhoud zullen worden aangeleverd door hoofdleverancier Cuna. Dat bedrijf nam in oktober laatstleden nog de hardwareactiviteiten van Entropia over. Het is de eerste samenwerking sindsdien.

Entropia zelf levert en installeert de de digitale meldkamers (ComBus) en het netwerk met inbegrip van de 'SCL's' (Special Coverage Locations), zoals ondergrondse parkings en tunnels. Voor de Tetra-infrastructuur werkt Entropia samen met het Duitse Rohde & Schwarz, dat ook in Zaventem een kantoor heeft. Het systeem wordt eind november van dit jaar opgeleverd.

Entropia zegt met het nieuwe digitale Tetra-netwerk in en om Rotterdam een dekkingsbeschikbaarheid tot 99,5 procent te zullen bieden. Entropia breidt eveneens zijn analoge radionetwerk verder uit naar het noorden van Nederland en verfijnt het in steden en havens. Zo werd het dekkingsgebied in het laatste kwartaal van 2008 uitgebreid met 3.000 km² waardoor het totale bedekte gebied binnen België en Nederland, met een deel richting Duitsland nu bijna 60.000 km² bedraagt. Op eind januari telde Entropia 9092 gebruikers, een toename van 35 procent in minder dan 6 maanden.

Het Belgische Entropia heeft een contract van ruim 2,6 miljoen euro gewonnen bij de stad Rotterdam. Entropia levert een digitaal portofoonnetwerk. Entropia staat in voor een digitaal Tetra-netwerk in Rotterdam tot en met kustregio Hoek van Holland. Het systeem zal voor minstens 5 jaar diensten leveren aan meer dan 1000 Tetra-portofoons voor de gemeentediensten van Rotterdam waaronder de Stadstoezichten. De portofoons, service en onderhoud zullen worden aangeleverd door hoofdleverancier Cuna. Dat bedrijf nam in oktober laatstleden nog de hardwareactiviteiten van Entropia over. Het is de eerste samenwerking sindsdien. Entropia zelf levert en installeert de de digitale meldkamers (ComBus) en het netwerk met inbegrip van de 'SCL's' (Special Coverage Locations), zoals ondergrondse parkings en tunnels. Voor de Tetra-infrastructuur werkt Entropia samen met het Duitse Rohde & Schwarz, dat ook in Zaventem een kantoor heeft. Het systeem wordt eind november van dit jaar opgeleverd. Entropia zegt met het nieuwe digitale Tetra-netwerk in en om Rotterdam een dekkingsbeschikbaarheid tot 99,5 procent te zullen bieden. Entropia breidt eveneens zijn analoge radionetwerk verder uit naar het noorden van Nederland en verfijnt het in steden en havens. Zo werd het dekkingsgebied in het laatste kwartaal van 2008 uitgebreid met 3.000 km² waardoor het totale bedekte gebied binnen België en Nederland, met een deel richting Duitsland nu bijna 60.000 km² bedraagt. Op eind januari telde Entropia 9092 gebruikers, een toename van 35 procent in minder dan 6 maanden.