Het Franse it-dienstenbedrijf SQLI heeft de Belgische SAP-dienstverlener Eozen overgenomen. Het Franse bedrijf verviervoudigt daarmee de omvang van zijn SAP-divisie.

De 150 consultants van Eozen, dat aanwezig is in de Benelux, Frankrijk en Singapore, werken voortaan onder de vlag van SQLI. De Fransen betalen 51 procent van de overname in contanten en 49 procent in nieuwe aandelen. De overnameprijs bedraagt dit jaar 70 procent van de omzet (Eozen verwacht ruim 21 miljoen euro te halen dit jaar, nvdr). In 2008 en 2009 zou daarbovenop nog een som moeten komen, afhankelijk van de prestaties van Eozen. Die som is overigens enkel te betalen als de operationele winst van het bedrijf boven de 10 procent ligt.

Met de overname verviervoudigt SQLI de omvang van zijn SAP-divisie tot 200 mensen (in totaal werken bij SQLI ruim 1700 mensen). Het bedrijf hoopt in 2008 zo'n 30 miljoen euro omzet te puren uit SAP-consultancy. Eind 2006 nam SQLI daarom ook al het Luxemburgse Clear Value over.

SQLI verwacht dat de overname positieve impact zal hebben op het boekjaar 2008. Het bedrijf zegt het boekjaar te starten met een pro forma omzet van 145 miljoen euro, maar rekent erop dat die zeker de doelstelling van 150 miljoen euro zal passeren.

Het Franse it-dienstenbedrijf SQLI heeft de Belgische SAP-dienstverlener Eozen overgenomen. Het Franse bedrijf verviervoudigt daarmee de omvang van zijn SAP-divisie. De 150 consultants van Eozen, dat aanwezig is in de Benelux, Frankrijk en Singapore, werken voortaan onder de vlag van SQLI. De Fransen betalen 51 procent van de overname in contanten en 49 procent in nieuwe aandelen. De overnameprijs bedraagt dit jaar 70 procent van de omzet (Eozen verwacht ruim 21 miljoen euro te halen dit jaar, nvdr). In 2008 en 2009 zou daarbovenop nog een som moeten komen, afhankelijk van de prestaties van Eozen. Die som is overigens enkel te betalen als de operationele winst van het bedrijf boven de 10 procent ligt. Met de overname verviervoudigt SQLI de omvang van zijn SAP-divisie tot 200 mensen (in totaal werken bij SQLI ruim 1700 mensen). Het bedrijf hoopt in 2008 zo'n 30 miljoen euro omzet te puren uit SAP-consultancy. Eind 2006 nam SQLI daarom ook al het Luxemburgse Clear Value over. SQLI verwacht dat de overname positieve impact zal hebben op het boekjaar 2008. Het bedrijf zegt het boekjaar te starten met een pro forma omzet van 145 miljoen euro, maar rekent erop dat die zeker de doelstelling van 150 miljoen euro zal passeren.