Midden augustus lanceerde Epic al een rechtszaak tegen Apple in de Verenigde Staten, nadat zijn topspel 'Fortnite' door Apple uit zijn appwinkel was verwijderd. Dat gebeurde nadat de spelletjesmaker had geprobeerd om het betalingssysteem van iOS, het besturingssysteem van Apple, te omzeilen.

Volgens Epic maakt Apple misbruik van zijn dominante positie om concurrentie te verhinderen met zijn iPhone-ecosysteem. Apple int een commissie van 15 tot 30 procent op aankopen via zijn appwinkel, waar gebruikers toepassingen kunnen downloaden voor hun smartphone of tablet. Het verbiedt ontwikkelaars om alternatieve betalingsmethodes te gebruiken.

In november breidde Epic de juridische strijd al uit naar Australië. Nu volgt dus het Verenigd Koninkrijk.

Midden augustus lanceerde Epic al een rechtszaak tegen Apple in de Verenigde Staten, nadat zijn topspel 'Fortnite' door Apple uit zijn appwinkel was verwijderd. Dat gebeurde nadat de spelletjesmaker had geprobeerd om het betalingssysteem van iOS, het besturingssysteem van Apple, te omzeilen. Volgens Epic maakt Apple misbruik van zijn dominante positie om concurrentie te verhinderen met zijn iPhone-ecosysteem. Apple int een commissie van 15 tot 30 procent op aankopen via zijn appwinkel, waar gebruikers toepassingen kunnen downloaden voor hun smartphone of tablet. Het verbiedt ontwikkelaars om alternatieve betalingsmethodes te gebruiken. In november breidde Epic de juridische strijd al uit naar Australië. Nu volgt dus het Verenigd Koninkrijk.