Dat meldt Epic Games vandaag in een persbericht. De klacht komt bovenop andere juridische procedures die het bedrijf eerder al opstartte in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Midden augustus lanceerde Epic een rechtszaak tegen Apple in de Verenigde Staten, nadat zijn topspel 'Fortnite' door Apple uit zijn appwinkel was verwijderd. Dat gebeurde nadat de spelletjesmaker had geprobeerd om het betalingssysteem van iOS, het besturingssysteem van Apple, te omzeilen. Volgens Epic maakt Apple misbruik van zijn dominante positie om concurrentie te verhinderen met zijn iPhone-ecosysteem.

Apple int een commissie van 15 tot 30 procent op aankopen via zijn appwinkel, waar gebruikers toepassingen kunnen downloaden voor hun smartphone of tablet. Het verbiedt ontwikkelaars om alternatieve betalingsmethodes te gebruiken.

In november breidde Epic de juridische strijd uit naar Australië en in januari volgde het Verenigd Koninkrijk. Apple zit reeds in het visier van de Europese Commissie, die al meerdere onderzoeken opgestart heeft naar de groep, waarvan een na een klacht van de Zweedse muziekstreamingreus Spotify wegens misbruik van een dominante positie op de markt van de onlinemuziek.

Dat meldt Epic Games vandaag in een persbericht. De klacht komt bovenop andere juridische procedures die het bedrijf eerder al opstartte in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Midden augustus lanceerde Epic een rechtszaak tegen Apple in de Verenigde Staten, nadat zijn topspel 'Fortnite' door Apple uit zijn appwinkel was verwijderd. Dat gebeurde nadat de spelletjesmaker had geprobeerd om het betalingssysteem van iOS, het besturingssysteem van Apple, te omzeilen. Volgens Epic maakt Apple misbruik van zijn dominante positie om concurrentie te verhinderen met zijn iPhone-ecosysteem. Apple int een commissie van 15 tot 30 procent op aankopen via zijn appwinkel, waar gebruikers toepassingen kunnen downloaden voor hun smartphone of tablet. Het verbiedt ontwikkelaars om alternatieve betalingsmethodes te gebruiken. In november breidde Epic de juridische strijd uit naar Australië en in januari volgde het Verenigd Koninkrijk. Apple zit reeds in het visier van de Europese Commissie, die al meerdere onderzoeken opgestart heeft naar de groep, waarvan een na een klacht van de Zweedse muziekstreamingreus Spotify wegens misbruik van een dominante positie op de markt van de onlinemuziek.