De Amerikaanse drukkerij Bellevue Fine Art kwam daar achter door de cartridges domweg open te snijden. Hun Epson 9900-printer, die rond de 6000 euro kost, gaf aan dat er minder dan 1 procent inkt in de cartridges zat en daarom niet meer kon printen. Toen bleek dat in en cartridge van 700 ml nog 100 tot 150 ml inkt zat. Voor kleinere cartridges, van 350 ml, bleek hetzelfde. Daarin zat nog 60 tot 80 ml inkt, oftewel 17 tot 22 procent van de totale vulling, meldt nieuwsdienst Ars Technica. Een professionele drukkerij, die maar een paar weken doet met een grote cartridgeset, gooit daardoor per set rond de 600 euro weg.

Bellevue zocht meerdere malen contact met Epson hierover maar kreeg nooit een ander antwoord dan dat zij het mis hadden.

Daarom kan alleen maar geraden worden naar de oorzaken van dit kostbare probleem. Als pure moedwil wordt uitgesloten kan de reden puur technisch zijn. Misschien wordt de afdrukkwaliteit minder als het peil in een van de cartridges beneden de 20 procent komt. Of misschien komen de printkoppen in gevaar door mogelijke uitdroging. Maar dan had Epson dat kunnen ondervangen door extra inkt in de cartridges te doen waardoor klanten in elk geval 700 ml bruikbare inkt hebben. Maar Bellevue Fine Art heeft ook een nieuwe cartridge opengesneden en daar bleek precies 700 ml inkt in te zitten.

Daar Epson nimmer iets serieus van zich heeft laten horen in deze kwestie, heeft Bellevue Fine Art een videohierover op internet gezet. In een paar dagen kreeg dit filmpje al een half miljoen kijkers.

Bron: Automatiseringgids

De Amerikaanse drukkerij Bellevue Fine Art kwam daar achter door de cartridges domweg open te snijden. Hun Epson 9900-printer, die rond de 6000 euro kost, gaf aan dat er minder dan 1 procent inkt in de cartridges zat en daarom niet meer kon printen. Toen bleek dat in en cartridge van 700 ml nog 100 tot 150 ml inkt zat. Voor kleinere cartridges, van 350 ml, bleek hetzelfde. Daarin zat nog 60 tot 80 ml inkt, oftewel 17 tot 22 procent van de totale vulling, meldt nieuwsdienst Ars Technica. Een professionele drukkerij, die maar een paar weken doet met een grote cartridgeset, gooit daardoor per set rond de 600 euro weg.Bellevue zocht meerdere malen contact met Epson hierover maar kreeg nooit een ander antwoord dan dat zij het mis hadden.Daarom kan alleen maar geraden worden naar de oorzaken van dit kostbare probleem. Als pure moedwil wordt uitgesloten kan de reden puur technisch zijn. Misschien wordt de afdrukkwaliteit minder als het peil in een van de cartridges beneden de 20 procent komt. Of misschien komen de printkoppen in gevaar door mogelijke uitdroging. Maar dan had Epson dat kunnen ondervangen door extra inkt in de cartridges te doen waardoor klanten in elk geval 700 ml bruikbare inkt hebben. Maar Bellevue Fine Art heeft ook een nieuwe cartridge opengesneden en daar bleek precies 700 ml inkt in te zitten.Daar Epson nimmer iets serieus van zich heeft laten horen in deze kwestie, heeft Bellevue Fine Art een videohierover op internet gezet. In een paar dagen kreeg dit filmpje al een half miljoen kijkers. Bron: Automatiseringgids