Als je de omzet van beide app-winkels optelt, werd 27 procent daarvan gegenereerd door de applicaties en games in Google Play. Dat lijkt nog niet veel, maar is toch een stijging met 8 procent sinds november 2012, aldus een nieuw rapport van marktkenner Distimo. Die trend ligt in lijn met die van App Annie dat vorige maand nog bekend maakte dat de App Store van Apple in het afgelopen kwartaal 2,6x méér omzet genereerde dan Google Play.

Maar Distimo haalt ook enkele omgekeerde voorbeelden aan. De spelletjes World on Arms (Gameloft) en Blood Brothers (Mobage) genereerden bijvoorbeeld meer omzet in Google Play dan in de Apple App Store. En zeker zo interessant: WhatsApp Messenger mag dan wel een gratis app zijn bij Google en betalend bij Apple, toch wist WhatsApp meer geld te verdienen aan de Google-versie in Duitsland, Italië en Spanje. Conclusie volgens Distimo: er zit voor ontwikkelaars wel degelijk nog flink wat marktpotentieel in Google Play.

Als je de omzet van beide app-winkels optelt, werd 27 procent daarvan gegenereerd door de applicaties en games in Google Play. Dat lijkt nog niet veel, maar is toch een stijging met 8 procent sinds november 2012, aldus een nieuw rapport van marktkenner Distimo. Die trend ligt in lijn met die van App Annie dat vorige maand nog bekend maakte dat de App Store van Apple in het afgelopen kwartaal 2,6x méér omzet genereerde dan Google Play.Maar Distimo haalt ook enkele omgekeerde voorbeelden aan. De spelletjes World on Arms (Gameloft) en Blood Brothers (Mobage) genereerden bijvoorbeeld meer omzet in Google Play dan in de Apple App Store. En zeker zo interessant: WhatsApp Messenger mag dan wel een gratis app zijn bij Google en betalend bij Apple, toch wist WhatsApp meer geld te verdienen aan de Google-versie in Duitsland, Italië en Spanje. Conclusie volgens Distimo: er zit voor ontwikkelaars wel degelijk nog flink wat marktpotentieel in Google Play.