Eric Brant stapt over van Belgacom naar Alcatel-Lucent waar hij verantwoordelijk wordt voor de enterprise business in de Belux. Hij leidt een ploeg van een 15-tal medewerkers.

Na het vertrek van Hugo Detremmerie naar Cisco in juni vorig jaar, bleef het even wat stil rond de enterprise business van Alcatel-Lucent. Met de 50-jarige Eric Brant haalt de leverancier nu heel wat ervaring met grote ondernemingen in huis.

Brant is gediplomeerd in informatica aan de VUB en legde zijn professionele parcours af bij ADP, Bell Telephone, Micro-Computing en Prime Computing voor hij verschillende managementfuncties beoefende bij MCC Compulec.

Eind jaren '90 ging hij aan de slag bij Proximus als senior manager in het business segment, in 2003 werd hij er senior manager voor het KMO-segment. In 2007 leidde enkele maanden Belgacom Skynet als ceo. Tot eind vorig jaar was hij verkoopsdirecteur voor de corporate ondernemingen bij de Belgacom enterprise afdeling.

Alcatel Enterprise Solutions, dat volledig voor het indirecte verkoopsmodel kiest, heeft volgens eigen zeggen een marktaandeel van 17 procent op de telefoniemarkt in België. Grote klanten zijn ondermeer Barco, Bekaert, Umicore, Securitas, het Rode Kruis en het universitair ziekenhuis van Leuven.

Eric Brant stapt over van Belgacom naar Alcatel-Lucent waar hij verantwoordelijk wordt voor de enterprise business in de Belux. Hij leidt een ploeg van een 15-tal medewerkers. Na het vertrek van Hugo Detremmerie naar Cisco in juni vorig jaar, bleef het even wat stil rond de enterprise business van Alcatel-Lucent. Met de 50-jarige Eric Brant haalt de leverancier nu heel wat ervaring met grote ondernemingen in huis. Brant is gediplomeerd in informatica aan de VUB en legde zijn professionele parcours af bij ADP, Bell Telephone, Micro-Computing en Prime Computing voor hij verschillende managementfuncties beoefende bij MCC Compulec. Eind jaren '90 ging hij aan de slag bij Proximus als senior manager in het business segment, in 2003 werd hij er senior manager voor het KMO-segment. In 2007 leidde enkele maanden Belgacom Skynet als ceo. Tot eind vorig jaar was hij verkoopsdirecteur voor de corporate ondernemingen bij de Belgacom enterprise afdeling. Alcatel Enterprise Solutions, dat volledig voor het indirecte verkoopsmodel kiest, heeft volgens eigen zeggen een marktaandeel van 17 procent op de telefoniemarkt in België. Grote klanten zijn ondermeer Barco, Bekaert, Umicore, Securitas, het Rode Kruis en het universitair ziekenhuis van Leuven.