Google-topman Eric Schmidt gaat voor 100 miljoen dollar aandelen en aandelenopties van de groep krijgen bij het neerleggen van zijn functie als ceo.

Dat blijkt uit een document dat gepubliceerd werd door de Amerikaanse beursautoriteiten (SEC). Schmidt, die op 4 april de fakkel zal doorgeven aan co-stichter Larry Page en "uitvoerend voorzitter" van de raad van bestuur zal blijven, krijgt voor 44,4 miljoen dollar aandelenopties op 2 februari en voor ongeveer 55,6 miljoen aandelen.

Vorige week kondigde Google nog aan dat Schmidt van plan was om dit jaar meer dan een half miljoen aandelen te verkopen, voor ongeveer 327 miljoen dollar. Op 31 december bezat Schmidt al ongeveer 9,2 miljoen aandelen Google, goed voor een waarde van 5,63 miljard dollar aan de slotkoers van vrijdag.

Bron: Belga

Google-topman Eric Schmidt gaat voor 100 miljoen dollar aandelen en aandelenopties van de groep krijgen bij het neerleggen van zijn functie als ceo. Dat blijkt uit een document dat gepubliceerd werd door de Amerikaanse beursautoriteiten (SEC). Schmidt, die op 4 april de fakkel zal doorgeven aan co-stichter Larry Page en "uitvoerend voorzitter" van de raad van bestuur zal blijven, krijgt voor 44,4 miljoen dollar aandelenopties op 2 februari en voor ongeveer 55,6 miljoen aandelen. Vorige week kondigde Google nog aan dat Schmidt van plan was om dit jaar meer dan een half miljoen aandelen te verkopen, voor ongeveer 327 miljoen dollar. Op 31 december bezat Schmidt al ongeveer 9,2 miljoen aandelen Google, goed voor een waarde van 5,63 miljard dollar aan de slotkoers van vrijdag. Bron: Belga