De Europese netwerkintegrator Ericsson heeft samen met Alcatel-Lucent en Samsung een contract van 4 à 5 miljard dollar in de wacht gesleept bij de Amerikaanse operator Sprint Nextel.

Ericsson, Alcatel-Lucent en Samsung moeten de verschillende spectrumbanden die Sprint ondersteunt in de VS samenbrengen in één basisstation. Sprint heeft een CDMA-netwerk (de Amerikaanse tegenhanger van GSM) op de 1900 MHz-band, een wholesale-overeenkomst met Clearwire voor Wimax op de 2,5 GHz-band en een iDEN-netwerk op de 800 MHz-band. Door het samenbrengen van die verschillende spectrumbanden in één basisstation verwacht Sprint een grotere flexibiliteit te hebben in de keuze voor een bepaalde technologie op eender welke spectrumband.

Het project zou goed zijn voor een investering van 4 tot 5 miljard dollar en zou 3 tot 5 jaar in beslag nemen. Sprint verwacht ermee wel 10 tot 11 miljard dollar te besparen op 7 jaar tijd, door onder meer lagere energie- en roamingkosten.

De Chinese netwerkintegratoren Huawei en ZTE werden volgens Amerikaanse media uitgesloten uit de deal "wegens bezorgdheid over de nationale veiligheid" bij de overheid (lees: een Chinees bedrijf dat Amerikaanse netwerkinfrastructuur in handen krijgt).

De Europese netwerkintegrator Ericsson heeft samen met Alcatel-Lucent en Samsung een contract van 4 à 5 miljard dollar in de wacht gesleept bij de Amerikaanse operator Sprint Nextel. Ericsson, Alcatel-Lucent en Samsung moeten de verschillende spectrumbanden die Sprint ondersteunt in de VS samenbrengen in één basisstation. Sprint heeft een CDMA-netwerk (de Amerikaanse tegenhanger van GSM) op de 1900 MHz-band, een wholesale-overeenkomst met Clearwire voor Wimax op de 2,5 GHz-band en een iDEN-netwerk op de 800 MHz-band. Door het samenbrengen van die verschillende spectrumbanden in één basisstation verwacht Sprint een grotere flexibiliteit te hebben in de keuze voor een bepaalde technologie op eender welke spectrumband. Het project zou goed zijn voor een investering van 4 tot 5 miljard dollar en zou 3 tot 5 jaar in beslag nemen. Sprint verwacht ermee wel 10 tot 11 miljard dollar te besparen op 7 jaar tijd, door onder meer lagere energie- en roamingkosten. De Chinese netwerkintegratoren Huawei en ZTE werden volgens Amerikaanse media uitgesloten uit de deal "wegens bezorgdheid over de nationale veiligheid" bij de overheid (lees: een Chinees bedrijf dat Amerikaanse netwerkinfrastructuur in handen krijgt).