De Amerikaanse fabrikant van smartphones, tablets en andere consumentenelektronica zou gebruikmaken van gepatenteerde technologie zonder daarvoor te betalen.

Bestuurder Kasim Alfalahi, die bij Ericsson verantwoordelijk is voor de bewaking van intellectuele eigendom, heeft dat vrijdag laten weten aan persbureau Bloomberg.

Alfalahi sprak van 'een zeer ernstige zaak, ongeacht om welk bedrijf het gaat'.

Ericsson, dat zelf met name netwerkapparatuur maakt, heeft patent op veel basistechnologieën die worden toegepast in mobiele telefoons. Dat betekent dat alle fabrikanten van smartphones het bedrijf moeten betalen voor het gebruik daarvan. (Belga/BO)

De Amerikaanse fabrikant van smartphones, tablets en andere consumentenelektronica zou gebruikmaken van gepatenteerde technologie zonder daarvoor te betalen. Bestuurder Kasim Alfalahi, die bij Ericsson verantwoordelijk is voor de bewaking van intellectuele eigendom, heeft dat vrijdag laten weten aan persbureau Bloomberg. Alfalahi sprak van 'een zeer ernstige zaak, ongeacht om welk bedrijf het gaat'. Ericsson, dat zelf met name netwerkapparatuur maakt, heeft patent op veel basistechnologieën die worden toegepast in mobiele telefoons. Dat betekent dat alle fabrikanten van smartphones het bedrijf moeten betalen voor het gebruik daarvan. (Belga/BO)