Niet Nokia Siemens Networks maar Ericsson neemt de CMDA- en LTE-activiteiten van Nortel over. Daarover besliste een veiling net voor het weekend.

Ericsson betaalt 480 miljoen dollar meer dan het eerste bod van Nokia Siemens Networks in juni. In totaal bedraagt het bod zo 1,13 miljard dollar. Daarmee koopt Ericsson de winstgevende CDMA-business van Nortel, goed voor een omzet van zo'n 2 miljard dollar, en 400 onderzoekers rond mobiele technologie van de vierde generatie LTE. Als onderdeel van de deal moet Ericsson werk bieden aan minstens 2500 Nortel-medewerkers, ofwel 80 procent van de afdeling.

Nokia Siemens Networks had in de biedstrijd de voorbije weken plots concurrentie gekregen van investeerder MatlinPatterson, Ericsson en zelfs Blackberry-bouwer Research In Motion (RIM). Die laatste zei echter buitengesloten te zijn uit het biedproces, een kwestie die misschien nog een staartje zou kunnen krijgen.

Met de overname van de mobiele activiteiten van Nortel krijgt Ericsson een stevigere voet aan de grond in de Verenigde Staten, waar het al 2,7 miljard dollar omzet draaide, al zijn analisten het niet eens over de toekomstperspectieven die de CDMA-technologie nog biedt.

Niet Nokia Siemens Networks maar Ericsson neemt de CMDA- en LTE-activiteiten van Nortel over. Daarover besliste een veiling net voor het weekend. Ericsson betaalt 480 miljoen dollar meer dan het eerste bod van Nokia Siemens Networks in juni. In totaal bedraagt het bod zo 1,13 miljard dollar. Daarmee koopt Ericsson de winstgevende CDMA-business van Nortel, goed voor een omzet van zo'n 2 miljard dollar, en 400 onderzoekers rond mobiele technologie van de vierde generatie LTE. Als onderdeel van de deal moet Ericsson werk bieden aan minstens 2500 Nortel-medewerkers, ofwel 80 procent van de afdeling. Nokia Siemens Networks had in de biedstrijd de voorbije weken plots concurrentie gekregen van investeerder MatlinPatterson, Ericsson en zelfs Blackberry-bouwer Research In Motion (RIM). Die laatste zei echter buitengesloten te zijn uit het biedproces, een kwestie die misschien nog een staartje zou kunnen krijgen. Met de overname van de mobiele activiteiten van Nortel krijgt Ericsson een stevigere voet aan de grond in de Verenigde Staten, waar het al 2,7 miljard dollar omzet draaide, al zijn analisten het niet eens over de toekomstperspectieven die de CDMA-technologie nog biedt.