Met name in Brazilië, Rusland en het Midden-Oosten is het crisis. Telecombedrijven investeren daar minder in de uitbreiding en verbetering van hun netwerken. Ook in Europa staat de vraag onder druk, omdat veel bedrijven vorig jaar al de uitrol van hun netwerken voor snel mobiel internet (4G) hebben voltooid.

Verlies niet te compenseren

"Ons resultaat is aanzienlijk lager dan wij verwachtten", zei Ericsson-topman Jan Frykhammer. Vooral aan het einde van het kwartaal liepen de zaken slecht. Het bedrijf slaagde erin de kosten omlaag te brengen, maar niet sterk genoeg om het verlies aan omzet te compenseren. Een verbetering valt voorlopig niet te verwachten, voegde Frykhammer toe.

Reorganisatie

De opbrengsten daalden in het derde kwartaal met 14 procent op jaarbasis, tot 51 miljard Zweedse kroon (5,2 miljard euro). Het operationeel resultaat bedraagt volgens een voorlopige schatting niet meer dan zo'n 300 miljoen kroon, tegen 5,1 miljard kroon een jaar eerder. Die sterke daling is deels het gevolg van reorganisatielasten. Een nettoresultaat werd niet vermeld.

Definitieve en volledige kwartaalcijfers worden op 21 oktober bekendgemaakt.

(Belga/WK)

Met name in Brazilië, Rusland en het Midden-Oosten is het crisis. Telecombedrijven investeren daar minder in de uitbreiding en verbetering van hun netwerken. Ook in Europa staat de vraag onder druk, omdat veel bedrijven vorig jaar al de uitrol van hun netwerken voor snel mobiel internet (4G) hebben voltooid.Verlies niet te compenseren "Ons resultaat is aanzienlijk lager dan wij verwachtten", zei Ericsson-topman Jan Frykhammer. Vooral aan het einde van het kwartaal liepen de zaken slecht. Het bedrijf slaagde erin de kosten omlaag te brengen, maar niet sterk genoeg om het verlies aan omzet te compenseren. Een verbetering valt voorlopig niet te verwachten, voegde Frykhammer toe.Reorganisatie De opbrengsten daalden in het derde kwartaal met 14 procent op jaarbasis, tot 51 miljard Zweedse kroon (5,2 miljard euro). Het operationeel resultaat bedraagt volgens een voorlopige schatting niet meer dan zo'n 300 miljoen kroon, tegen 5,1 miljard kroon een jaar eerder. Die sterke daling is deels het gevolg van reorganisatielasten. Een nettoresultaat werd niet vermeld. Definitieve en volledige kwartaalcijfers worden op 21 oktober bekendgemaakt.(Belga/WK)