De Zweedse telecomgigant Ericsson neemt ConceptWave uit het Canadese Toronto over. Eén van de klanten van ConceptWave is Belgacom.

De overnameprijs is niet vrijgegeven. ConceptWave is een bedrijf dat in 2000 werd opgericht en zo'n 170 werknemers telt. Het is gespecialiseerd in netwerkondersteunende systemen. In het jargon heeft men het over OSS/BSS. Dat staat voor Operations Support Systems en Business Support Systems.

Dergelijke oplossingen worden gehanteerd door telecomoperatoren. Belgacom is trouwens één van de referenties. Andere klanten zijn onder andere Colt, AT&T, Easynet en Deutsche Telekom. De oplossingen van Conceptwave draaien rond order management en productcatalogi.

Ericsson investeerde de jongste jaren sterk in dit netwerksegment. In 2011 kocht het Telcordia voor 1,15 miljard dollar. In 2010 nam het de Duitse billingspecialist LHS volledig over.

De Zweedse telecomgigant Ericsson neemt ConceptWave uit het Canadese Toronto over. Eén van de klanten van ConceptWave is Belgacom.De overnameprijs is niet vrijgegeven. ConceptWave is een bedrijf dat in 2000 werd opgericht en zo'n 170 werknemers telt. Het is gespecialiseerd in netwerkondersteunende systemen. In het jargon heeft men het over OSS/BSS. Dat staat voor Operations Support Systems en Business Support Systems.Dergelijke oplossingen worden gehanteerd door telecomoperatoren. Belgacom is trouwens één van de referenties. Andere klanten zijn onder andere Colt, AT&T, Easynet en Deutsche Telekom. De oplossingen van Conceptwave draaien rond order management en productcatalogi.Ericsson investeerde de jongste jaren sterk in dit netwerksegment. In 2011 kocht het Telcordia voor 1,15 miljard dollar. In 2010 nam het de Duitse billingspecialist LHS volledig over.