Ceo Carl-Henric Svanberg vertrekt als ceo van telecomspecialist Ericsson. Op 1 januari 2010 wordt hij opgevolgd door de huidige cfo van het bedrijf, Hans Vestberg.

Svanberg (57) vertrekt bij Ericsson om chairman bij BP te worden. Hij blijft wel lid van de raad van bestuur. Svanberg was bij Ericsson sinds 2003. Voordien werkte hij als ceo van de Zweedse slotenmaker Assa Abloy AB.

Cfo Hans Vestberg (44) neemt zijn plaats in als ceo. Hij wordt ook president van het bedrijf. Vestberg werkt sinds 1998 bij Ericsson, waar hij onder meer cfo van de Braziliaanse en de Noord-Amerikaanse poot van het bedrijf was. Hij was bij Ericsson ook aan de slag in China, Chili, Mexico en Zweden.

Ceo Carl-Henric Svanberg vertrekt als ceo van telecomspecialist Ericsson. Op 1 januari 2010 wordt hij opgevolgd door de huidige cfo van het bedrijf, Hans Vestberg. Svanberg (57) vertrekt bij Ericsson om chairman bij BP te worden. Hij blijft wel lid van de raad van bestuur. Svanberg was bij Ericsson sinds 2003. Voordien werkte hij als ceo van de Zweedse slotenmaker Assa Abloy AB. Cfo Hans Vestberg (44) neemt zijn plaats in als ceo. Hij wordt ook president van het bedrijf. Vestberg werkt sinds 1998 bij Ericsson, waar hij onder meer cfo van de Braziliaanse en de Noord-Amerikaanse poot van het bedrijf was. Hij was bij Ericsson ook aan de slag in China, Chili, Mexico en Zweden.