De ontslagen vallen in het kader van het kostenbesparingsprogramma. De banen verdwijnen hoofdzakelijk bij onderzoek en ontwikkeling en bij de bevoorradingsketen. De herstructurering moet tegen 2017 9 miljard Zweedse kronen aan besparingen opleveren (989 miljoen euro).

Vorige herfst kondigde Ericsson de terugkeer naar de kernactiviteiten, de netwerken, aan. De ontwikkeling van modems, voornamelijk voor mobiele telefoons, werd gestopt omwille van de te zware concurrentie.

Begin deze week kondigde smartphonefabrikant Sony Mobile reeds aan dat het duizend banen schrapt in een Zuid-Zweedse vestiging. Die site was voorheen een fabriek van Sony Ericsson, het samenwerkingsverband tussen beide bedrijven waar enkele jaren geleden een einde aan kwam. (Belga)

De ontslagen vallen in het kader van het kostenbesparingsprogramma. De banen verdwijnen hoofdzakelijk bij onderzoek en ontwikkeling en bij de bevoorradingsketen. De herstructurering moet tegen 2017 9 miljard Zweedse kronen aan besparingen opleveren (989 miljoen euro).Vorige herfst kondigde Ericsson de terugkeer naar de kernactiviteiten, de netwerken, aan. De ontwikkeling van modems, voornamelijk voor mobiele telefoons, werd gestopt omwille van de te zware concurrentie.Begin deze week kondigde smartphonefabrikant Sony Mobile reeds aan dat het duizend banen schrapt in een Zuid-Zweedse vestiging. Die site was voorheen een fabriek van Sony Ericsson, het samenwerkingsverband tussen beide bedrijven waar enkele jaren geleden een einde aan kwam. (Belga)