Bij het bedrijf werkten eind juni wereldwijd 116.000 mensen, waarvan 16.000 in Zweden. Naast het banenverlies bij de productielijnen in Borås en Kumla worden ook de afdelingen voor verkoop en onderzoek en ontwikkeling getroffen. Een vijfde van het totale Zweedse personeel wordt dus getroffen.

Bezuinigingsprogramma

Ericsson kondigde twee jaar geleden een flink bezuinigingsprogramma aan. Afgelopen zomer werd het besparingsdoel verder opgeschroefd, omdat de financiële resultaten ondermaats bleven. Dat kostte uiteindelijk ook topman Hans Vestberg de kop. Het bedrijf, dat apparatuur voor telecomnetwerken maakt, heeft veel last van concurrentie van onder meer Nokia en Huawei en lagere investeringen door klanten.

Richten op nieuwste netwerkapparatuur

De onderneming gaat zich nu meer richten op de ontwikkeling van software, maar ziet ook kansen op het vlak van technologie voor de nieuwste generatie netwerkapparatuur. Voor onderzoek en ontwikkeling daarvan zal Ericsson ook weer mensen gaan werven, de komende drie jaar zo'n 1000, aldus technologiedirecteur Ulf Ewaldsson.

(Belga/WK)

Bij het bedrijf werkten eind juni wereldwijd 116.000 mensen, waarvan 16.000 in Zweden. Naast het banenverlies bij de productielijnen in Borås en Kumla worden ook de afdelingen voor verkoop en onderzoek en ontwikkeling getroffen. Een vijfde van het totale Zweedse personeel wordt dus getroffen.Bezuinigingsprogramma Ericsson kondigde twee jaar geleden een flink bezuinigingsprogramma aan. Afgelopen zomer werd het besparingsdoel verder opgeschroefd, omdat de financiële resultaten ondermaats bleven. Dat kostte uiteindelijk ook topman Hans Vestberg de kop. Het bedrijf, dat apparatuur voor telecomnetwerken maakt, heeft veel last van concurrentie van onder meer Nokia en Huawei en lagere investeringen door klanten.Richten op nieuwste netwerkapparatuur De onderneming gaat zich nu meer richten op de ontwikkeling van software, maar ziet ook kansen op het vlak van technologie voor de nieuwste generatie netwerkapparatuur. Voor onderzoek en ontwikkeling daarvan zal Ericsson ook weer mensen gaan werven, de komende drie jaar zo'n 1000, aldus technologiedirecteur Ulf Ewaldsson.(Belga/WK)