1,2 miljard dollar legt Ericsson op tafel voor Telcordia Technologies.

Het is de grootste deal in jaren voor Ericsson. Het Amerikaanse Telcordia, dat 2600 mensen in huis heeft, levert diensten en -software aan telecombedrijven.

De overname versterkt niet alleen de positie van Ericsson op het Amerikaanse continent, het maakt van het Zweedse bedrijf één van de grootste leveranciers van it- en netwerksystemen voor telecomproviders, zogenaamde 'OSS/BSS', wat staat voor Operational en Business Support Systems. OSS staat dan voor de 'operationele' netwerksystemen terwijl BSS eerder focust op zaken als facturatie en klantendiensten. Bij Ericsson geven ze aan dat in dergelijke dienstverlening voor telecombedrijven de grote groei ligt, nu veel bedrijven volop sleutelen aan snelle datanetwerken.

1,2 miljard dollar legt Ericsson op tafel voor Telcordia Technologies. Het is de grootste deal in jaren voor Ericsson. Het Amerikaanse Telcordia, dat 2600 mensen in huis heeft, levert diensten en -software aan telecombedrijven. De overname versterkt niet alleen de positie van Ericsson op het Amerikaanse continent, het maakt van het Zweedse bedrijf één van de grootste leveranciers van it- en netwerksystemen voor telecomproviders, zogenaamde 'OSS/BSS', wat staat voor Operational en Business Support Systems. OSS staat dan voor de 'operationele' netwerksystemen terwijl BSS eerder focust op zaken als facturatie en klantendiensten. Bij Ericsson geven ze aan dat in dergelijke dienstverlening voor telecombedrijven de grote groei ligt, nu veel bedrijven volop sleutelen aan snelle datanetwerken.