Ericsson voert momenteel 4G-testen uit aan boord van een... jachtvliegtuig. De fabrikant wil de resultaten gebruiken om beter 4G-netwerken (LTE) te kunnen aanleggen aan boord van hogesnelheidstreinen.

Twee ingenieurs nemen daarbij plaats aan boord van een vliegtuig; elk uitgerust met een pc en een LTE-dongle. Tijdens een vlucht boven Zweden op een hoogte van 300 meter en aan een snelheid van 700 km/u, werden de pc's alvast eens aangesloten op het internet op een commercieel netwerk met een maximale downloadsnelheid van 19 Mbit/s.

Voor de ingenieurs van Ericsson laat deze ervaring toe om na te gaan hoe betrouwbare en snelle 4G-breedbandverbindingen tot stand kunnen komen aan boord van een TGV. "Onze radio- en core networking producten hebben hun robuustheid al bewezen in commerciële netwerken die niet speciaal aangepast werden voor deze testen rond extreme mobiliteit", klopt Ola Melander, master project manager r&d bij Ericsson, zich op de borst.

Ericsson voert momenteel 4G-testen uit aan boord van een... jachtvliegtuig. De fabrikant wil de resultaten gebruiken om beter 4G-netwerken (LTE) te kunnen aanleggen aan boord van hogesnelheidstreinen. Twee ingenieurs nemen daarbij plaats aan boord van een vliegtuig; elk uitgerust met een pc en een LTE-dongle. Tijdens een vlucht boven Zweden op een hoogte van 300 meter en aan een snelheid van 700 km/u, werden de pc's alvast eens aangesloten op het internet op een commercieel netwerk met een maximale downloadsnelheid van 19 Mbit/s. Voor de ingenieurs van Ericsson laat deze ervaring toe om na te gaan hoe betrouwbare en snelle 4G-breedbandverbindingen tot stand kunnen komen aan boord van een TGV. "Onze radio- en core networking producten hebben hun robuustheid al bewezen in commerciële netwerken die niet speciaal aangepast werden voor deze testen rond extreme mobiliteit", klopt Ola Melander, master project manager r&d bij Ericsson, zich op de borst.