Ericsson zag in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet met 11 procent dalen tot 54,1 miljard kroon (5,7 miljard euro). Vooral telecombedrijven in Europa, Rusland en Brazilië beteugelen hun investeringen in draadloze netwerken, wat Ericsson direct voelt in zijn resultaten. Ericsson kampt daarnaast met de concurrentie van rivalen als Nokia en Huawei.

Volgens topman Hans Vestberg loopt het eerder aangekondigde besparingsplan volgens plan. Daarbij wordt gemikt op een besparing van 9 miljard kroon in 2017. Volgens Vestberg kunnen nu echter ook de vruchten worden geplukt van de nieuwe bedrijfsstructuur, waardoor de besparingen verder zullen oplopen. (ANP)

Ericsson zag in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet met 11 procent dalen tot 54,1 miljard kroon (5,7 miljard euro). Vooral telecombedrijven in Europa, Rusland en Brazilië beteugelen hun investeringen in draadloze netwerken, wat Ericsson direct voelt in zijn resultaten. Ericsson kampt daarnaast met de concurrentie van rivalen als Nokia en Huawei.Volgens topman Hans Vestberg loopt het eerder aangekondigde besparingsplan volgens plan. Daarbij wordt gemikt op een besparing van 9 miljard kroon in 2017. Volgens Vestberg kunnen nu echter ook de vruchten worden geplukt van de nieuwe bedrijfsstructuur, waardoor de besparingen verder zullen oplopen. (ANP)