Met zijn Radio Dot System wil telecomgigant Ericsson de indoor coverage voor gsm-verkeer verbeteren.

Het systeem is een concurrent voor Ligthradio van Alcatel-Lucent. Ericsson claimt dat zijn systeem schaalbaar is voor alle types van gebouwen, in tegenstelling tot picocells en femtocells of Distributed Antenna Systems (DAS) die voor specifieke omgevingen dienen.

Het telecombedrijf werkte naar eigen zeggen twee jaar aan de oplossing. Daarbij wordt niet enkel gefocust op het overdragen van spraakverkeer, maar ook mobiel dataverkeer. Vandaag wordt meer dan zeventig procent van het mobiele verkeer binnenshuis gegenereerd.

Het Red Dot system zelf weegt zo'n driehonderd gram en heeft de omvang van een grote rookmelder. Volgens Ericsson volstaat één cell per verdieping om een ideale netwerkdekking te garanderen.

Met zijn Radio Dot System wil telecomgigant Ericsson de indoor coverage voor gsm-verkeer verbeteren. Het systeem is een concurrent voor Ligthradio van Alcatel-Lucent. Ericsson claimt dat zijn systeem schaalbaar is voor alle types van gebouwen, in tegenstelling tot picocells en femtocells of Distributed Antenna Systems (DAS) die voor specifieke omgevingen dienen. Het telecombedrijf werkte naar eigen zeggen twee jaar aan de oplossing. Daarbij wordt niet enkel gefocust op het overdragen van spraakverkeer, maar ook mobiel dataverkeer. Vandaag wordt meer dan zeventig procent van het mobiele verkeer binnenshuis gegenereerd. Het Red Dot system zelf weegt zo'n driehonderd gram en heeft de omvang van een grote rookmelder. Volgens Ericsson volstaat één cell per verdieping om een ideale netwerkdekking te garanderen.