Telecomleverancier Ericsson heeft twee nieuwe contracten binnengehaald in China: een belangrijke opsteker.

Ericsson heeft twee nieuwe contracten afgesloten in China voor in totaal 1,3 miljard euro. Het gaat om een contract met China Mobile - de grootste telecomoperator van China en een van de wereldreuzen - en met China Unicom. Beide operatoren zeggen dat het de bedoeling is om de kwaliteit van hun mobiele netwerken te verhogen.

De contracten zijn een opsteker voor de Zweedse leverancier van netwerkinfrastructuur, die te kampen heeft met zware concurrentie uit uitgerekend Chinese hoek (Huawei en ZTE). Vorig jaar haalde Ericsson via contracten met China Mobile en China Unicom overigens ook al 1,7 miljard dollar op 'in het hol van de leeuw'.

De Chinese telecommarkt heeft een potentieel van 1,3 miljard klanten. In 2009 hadden 747 miljoen Chinezen een mobiele telefoon, een stijging met 106 miljoen tegenover 2008.

Telecomleverancier Ericsson heeft twee nieuwe contracten binnengehaald in China: een belangrijke opsteker. Ericsson heeft twee nieuwe contracten afgesloten in China voor in totaal 1,3 miljard euro. Het gaat om een contract met China Mobile - de grootste telecomoperator van China en een van de wereldreuzen - en met China Unicom. Beide operatoren zeggen dat het de bedoeling is om de kwaliteit van hun mobiele netwerken te verhogen. De contracten zijn een opsteker voor de Zweedse leverancier van netwerkinfrastructuur, die te kampen heeft met zware concurrentie uit uitgerekend Chinese hoek (Huawei en ZTE). Vorig jaar haalde Ericsson via contracten met China Mobile en China Unicom overigens ook al 1,7 miljard dollar op 'in het hol van de leeuw'. De Chinese telecommarkt heeft een potentieel van 1,3 miljard klanten. In 2009 hadden 747 miljoen Chinezen een mobiele telefoon, een stijging met 106 miljoen tegenover 2008.