Ericsson heeft het contract gewonnen voor het nieuwe 3G/hspa netwerk voor LUXGSM, de mobiele afdeling van P&T Luxemburg. Het radionetwerk van Nokia Siemens Networks wordt volledig vervangen.

Voor Ericsson Belux, met hoofdzetel in Evere, is het een forse toename van het marktaandeel in Luxemburg. Het was immers al klant bij de mobiele operator Tele2-Tango, dat vorig jaar overgenomen is door Belgacom. "Het is een nieuwe break-in. Het radionetwerk van Nokia Siemens wordt volledig geswapt naar ons," vertelt managing director Jean-Marie Engels van Ericsson Belux. Het nieuwe high-speed packet access (hspa) biedt donwlink snelheden met theoretische maximale pieken tot 7,2 Mbit/s.

De waarde van het contract is niet vrijgegeven. Ericsson Belux telt in totaal een 500-tal werknemers. Een 30-tal van hen zal zich bij piekmomenten toeleggen op het nieuwe Luxemburgse netwerk. Ericsson haalde in 2007 in ons land een omzet van zo'n 111 miljoen euro. Het levert het netwerk aan Base en verzorgt de volledige services voor Mobistar.

Ericsson heeft het contract gewonnen voor het nieuwe 3G/hspa netwerk voor LUXGSM, de mobiele afdeling van P&T Luxemburg. Het radionetwerk van Nokia Siemens Networks wordt volledig vervangen. Voor Ericsson Belux, met hoofdzetel in Evere, is het een forse toename van het marktaandeel in Luxemburg. Het was immers al klant bij de mobiele operator Tele2-Tango, dat vorig jaar overgenomen is door Belgacom. "Het is een nieuwe break-in. Het radionetwerk van Nokia Siemens wordt volledig geswapt naar ons," vertelt managing director Jean-Marie Engels van Ericsson Belux. Het nieuwe high-speed packet access (hspa) biedt donwlink snelheden met theoretische maximale pieken tot 7,2 Mbit/s. De waarde van het contract is niet vrijgegeven. Ericsson Belux telt in totaal een 500-tal werknemers. Een 30-tal van hen zal zich bij piekmomenten toeleggen op het nieuwe Luxemburgse netwerk. Ericsson haalde in 2007 in ons land een omzet van zo'n 111 miljoen euro. Het levert het netwerk aan Base en verzorgt de volledige services voor Mobistar.