Vestberg werkte sinds 1991 voor het Zweedse telecombedrijf waarvan de laatste zeven jaar als ceo. De raad van bestuur heeft intussen cfo Jan Frykhammar aangeduid als tijdelijke vervanger waarbij Carl Mellander interim-cfo wordt. Vestberg vertrekt meteen, maar blijft wel nog even beschikbaar voor het bedrijf.

Ericsson kondigde vorige week nog aan dat het twee keer meer ging besparen dan eerst aangekondigd. Tegelijk zag het in het tweede kwartaal zijn omzet dalen met elf procent, deels door lagere investeringen in telecom, maar ook door concurrentie van Nokia en Huawei.

Vestberg werkte sinds 1991 voor het Zweedse telecombedrijf waarvan de laatste zeven jaar als ceo. De raad van bestuur heeft intussen cfo Jan Frykhammar aangeduid als tijdelijke vervanger waarbij Carl Mellander interim-cfo wordt. Vestberg vertrekt meteen, maar blijft wel nog even beschikbaar voor het bedrijf.Ericsson kondigde vorige week nog aan dat het twee keer meer ging besparen dan eerst aangekondigd. Tegelijk zag het in het tweede kwartaal zijn omzet dalen met elf procent, deels door lagere investeringen in telecom, maar ook door concurrentie van Nokia en Huawei.