De Zweedse telecomreus Ericsson heeft tijdens het tweede kwartaal van 2009 zijn verkoop zien stijgen, maar de nettowinst daalde als gevolg van herstructureringskosten en kosten voor joint ventures, waaronder Sony Ericsson.

De nettowinst, na verliezen en herstructureringskosten, daalde met 61 procent tot 800 miljoen Zweedse kroon (75,4 miljoen euro). De verkoop nam met 11 procent toe tot 52,1 miljard kroon (4,9 miljard euro).

Ericsson-topman Carl-Henric Svanberg wees er op dat de effecten van het wereldwijde economische klimaat op de mobiele telefiniemarkt nu meer voelbaar zijn. In het verslag over het eerste kwartaal eerder dit jaar luidde het nog dat de gevolgen "tot dusver beperkt" waren. Tijdens het tweede kwartaal noteerde Ericsson herstructureringskosten ten belope van 3,6 miljard kroon (339,6 miljoen euro).

Bron: Belga

De Zweedse telecomreus Ericsson heeft tijdens het tweede kwartaal van 2009 zijn verkoop zien stijgen, maar de nettowinst daalde als gevolg van herstructureringskosten en kosten voor joint ventures, waaronder Sony Ericsson. De nettowinst, na verliezen en herstructureringskosten, daalde met 61 procent tot 800 miljoen Zweedse kroon (75,4 miljoen euro). De verkoop nam met 11 procent toe tot 52,1 miljard kroon (4,9 miljard euro). Ericsson-topman Carl-Henric Svanberg wees er op dat de effecten van het wereldwijde economische klimaat op de mobiele telefiniemarkt nu meer voelbaar zijn. In het verslag over het eerste kwartaal eerder dit jaar luidde het nog dat de gevolgen "tot dusver beperkt" waren. Tijdens het tweede kwartaal noteerde Ericsson herstructureringskosten ten belope van 3,6 miljard kroon (339,6 miljoen euro). Bron: Belga