De Brusselse start-up Radionomy bouwde een internetplatform waarop iedereen die dat wenst gratis een radiostation kan opstarten. Erik Portier moet nu bij Radionomy in eerste instantie een globaal aanbod van advertentieproducten op poten zetten en omzetgenererende kanalen creëren voor lokale adverteerders. Het is ook hij die werk moet maken van een Europese expansie van de door Radionomy overgenomen Amerikaanse reclameregie TargetSpot.

Erik Portier had eerder al soortgelijke verantwoordelijkheden bij LijnCom en RTL TVI. De meeste lezers van Data News kennen hem vooral als voormalig country manager van Google Belgium. Portier was vier jaar lang verantwoordelijk voor de Belgische activiteiten van Google.

Eind vorig jaar nam trouwens de Franse groep Vivendi nog een meerderheidsbelang in Radionomy. Vivendi kennen we in België onder meer als het bedrijf achter de platenmaatschappij Universal Music, en achter de betaalzender Canal+.

De Brusselse start-up Radionomy bouwde een internetplatform waarop iedereen die dat wenst gratis een radiostation kan opstarten. Erik Portier moet nu bij Radionomy in eerste instantie een globaal aanbod van advertentieproducten op poten zetten en omzetgenererende kanalen creëren voor lokale adverteerders. Het is ook hij die werk moet maken van een Europese expansie van de door Radionomy overgenomen Amerikaanse reclameregie TargetSpot.Erik Portier had eerder al soortgelijke verantwoordelijkheden bij LijnCom en RTL TVI. De meeste lezers van Data News kennen hem vooral als voormalig country manager van Google Belgium. Portier was vier jaar lang verantwoordelijk voor de Belgische activiteiten van Google.Eind vorig jaar nam trouwens de Franse groep Vivendi nog een meerderheidsbelang in Radionomy. Vivendi kennen we in België onder meer als het bedrijf achter de platenmaatschappij Universal Music, en achter de betaalzender Canal+.