Een ernstig lek in Internet Explorer vereist onmiddellijke actie van de honderden miljoenen gebruikers van de browser, meldt Microsoft.

Het lek, ontdekt door securityonderzoeker Eric Romang, bevindt zich in Internet Explorer 9 en eerdere versies. Versie 10 zou de zwakke plek niet hebben. Het securitygat zou al verschillende keren misbruikt zijn voor gerichte aanvallen. Dat gebeurt vooral door geïnfecteerde websites te bezoeken.

Microsoft werkt naar eigen zeggen volop aan een patch, maar vraagt in afwachting daarvan de zogeheten Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) te downloaden. De securityinstellingen van de browser moeten ook nog eens manueel geconfigureerd worden.

Securityspecialisten hebben een laconieke en ietwat eenvoudigere oplossing: gebruik - desnoods voorlopig - een andere browser.

Een ernstig lek in Internet Explorer vereist onmiddellijke actie van de honderden miljoenen gebruikers van de browser, meldt Microsoft. Het lek, ontdekt door securityonderzoeker Eric Romang, bevindt zich in Internet Explorer 9 en eerdere versies. Versie 10 zou de zwakke plek niet hebben. Het securitygat zou al verschillende keren misbruikt zijn voor gerichte aanvallen. Dat gebeurt vooral door geïnfecteerde websites te bezoeken. Microsoft werkt naar eigen zeggen volop aan een patch, maar vraagt in afwachting daarvan de zogeheten Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) te downloaden. De securityinstellingen van de browser moeten ook nog eens manueel geconfigureerd worden. Securityspecialisten hebben een laconieke en ietwat eenvoudigere oplossing: gebruik - desnoods voorlopig - een andere browser.