De Finse minister van Buitenlandse Zaken Ilkka Kanerva (60) moet aftreden omdat hij tientallen sms-berichtjes had gestuurd naar een stripteaseuse. Dat meldde Jyrki Katainen, voorzitter van de Conservatieve partij van Kanerva.

Het roddelblad Hymy onthulde dinsdag een deel van de 200 berichtjes die Kanerva aan de 29-jarige stripper Johanna Tukiainen stuurde. Een van de minder aanstootgevende was: "Wil je het graag eens op een exotische plaats doen? Waar mag dat zijn? "

Tukiainen verkocht de berichtjes aan het blad en probeerde daarna tevergeefs om ze terug te kopen om zo de publicatie te verhinderen.

Kanerva was eerder al eens in een soortgelijke affaire verwikkeld. Maandag verklaarde hij nog dat hij zich ondanks alle problemen goed voelde en geen verminderde werklust had. Dinsdag luidde het bij het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de minister ziek is en dat hij niet zal reageren.

Bron: Belga

De Finse minister van Buitenlandse Zaken Ilkka Kanerva (60) moet aftreden omdat hij tientallen sms-berichtjes had gestuurd naar een stripteaseuse. Dat meldde Jyrki Katainen, voorzitter van de Conservatieve partij van Kanerva. Het roddelblad Hymy onthulde dinsdag een deel van de 200 berichtjes die Kanerva aan de 29-jarige stripper Johanna Tukiainen stuurde. Een van de minder aanstootgevende was: "Wil je het graag eens op een exotische plaats doen? Waar mag dat zijn? " Tukiainen verkocht de berichtjes aan het blad en probeerde daarna tevergeefs om ze terug te kopen om zo de publicatie te verhinderen. Kanerva was eerder al eens in een soortgelijke affaire verwikkeld. Maandag verklaarde hij nog dat hij zich ondanks alle problemen goed voelde en geen verminderde werklust had. Dinsdag luidde het bij het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de minister ziek is en dat hij niet zal reageren. Bron: Belga