De raad van bestuur van Erudict, dat gespecialiseerd is in datacenterdiensten, heeft net voor het weekend de boeken neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel in Brussel.

Erudict, gevestigd in Groot-Bijgaarden, was al een tijdlang op zoek naar investeerders of eventuele overnamekandidaten. Dat is niet gelukt, waarop de raad van bestuur het faillissement heeft ingediend. Het is de crisis die het bedrijf heeft genekt. Klanten stopten hun investeringen, waardoor kosten tegenover de omzet te hoog waren.

De curator wordt morgen of overmorgen verwacht bij Erudict. Die moet bekijken wat er met de activa en het personeel moet gebeuren. Er zouden zo'n 60 mensen aan de slag zijn bij Erudict. Aan het personeel is gevraagd om zich in tussentijd professioneel te tonen en de "engagementen naar de klanten te verzekeren".

Erudict levert datacentertechnologie en it-diensten daarrond aan tal van grote klanten uit de financiële sector, telecom & media, industrie en de overheid. Daaronder zitten namen als De Post, Eurocontrol, Arcelor-Mittal, de VMMa, de Nationale Bank, ING en NYSE Euronext.

De roots van het bedrijf van ceo Luc Dehaene liggen in 1994, toen Dehaene System Solutions opstartte. Na een fusie met Vers A Versa binnen de LCI Technology Group in 2000 zag LCI Erudict het levenslicht. In 2002 nam Luc Dehaene Erudict binnen een mbo over. In 2006 nam Erudict Lines Broadcast Solutions over, dat nadien werd omgedoopt tot Erudict Media Solutions. Dat filiaal ging deze zomer al failliet.

Bij Erudict zelf konden we vooralsnog geen reactie bekomen.

De raad van bestuur van Erudict, dat gespecialiseerd is in datacenterdiensten, heeft net voor het weekend de boeken neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel in Brussel. Erudict, gevestigd in Groot-Bijgaarden, was al een tijdlang op zoek naar investeerders of eventuele overnamekandidaten. Dat is niet gelukt, waarop de raad van bestuur het faillissement heeft ingediend. Het is de crisis die het bedrijf heeft genekt. Klanten stopten hun investeringen, waardoor kosten tegenover de omzet te hoog waren. De curator wordt morgen of overmorgen verwacht bij Erudict. Die moet bekijken wat er met de activa en het personeel moet gebeuren. Er zouden zo'n 60 mensen aan de slag zijn bij Erudict. Aan het personeel is gevraagd om zich in tussentijd professioneel te tonen en de "engagementen naar de klanten te verzekeren". Erudict levert datacentertechnologie en it-diensten daarrond aan tal van grote klanten uit de financiële sector, telecom & media, industrie en de overheid. Daaronder zitten namen als De Post, Eurocontrol, Arcelor-Mittal, de VMMa, de Nationale Bank, ING en NYSE Euronext. De roots van het bedrijf van ceo Luc Dehaene liggen in 1994, toen Dehaene System Solutions opstartte. Na een fusie met Vers A Versa binnen de LCI Technology Group in 2000 zag LCI Erudict het levenslicht. In 2002 nam Luc Dehaene Erudict binnen een mbo over. In 2006 nam Erudict Lines Broadcast Solutions over, dat nadien werd omgedoopt tot Erudict Media Solutions. Dat filiaal ging deze zomer al failliet. Bij Erudict zelf konden we vooralsnog geen reactie bekomen.