Esther Roure Vila is een Spaanse maar werkt al sinds 2007 in het Technical Assistance Centre van Cisco in Diegem. Binnen het bedrijf werkt ze onder meer mee aan de Women in Networking-groep die zo'n 150 vrouwelijke technici telt. Ook richtte ze Wise op, wat staat voor Women in Science and Engineering en ook mikt op niet-technische vrouwen.

De prijs werd uitgereikt in het kader van de Ada Awards, die verwijzen naar Ada lovelace, de eerste communiterprogrammeur. Ook de elfjarige Belgische Manon van Hoorebeke won er de award voor European Digital Girl of the Year.

Data News reikt zelf ook een prijs uit aan vrouwen in de IT-sector. De finalisten leer je kennen in een van onze eerste edities van 2015. De ICT Woman of the Year en ICT Young Lady of the Year maken we bekend op 5 februari.

Esther Roure Vila is een Spaanse maar werkt al sinds 2007 in het Technical Assistance Centre van Cisco in Diegem. Binnen het bedrijf werkt ze onder meer mee aan de Women in Networking-groep die zo'n 150 vrouwelijke technici telt. Ook richtte ze Wise op, wat staat voor Women in Science and Engineering en ook mikt op niet-technische vrouwen.De prijs werd uitgereikt in het kader van de Ada Awards, die verwijzen naar Ada lovelace, de eerste communiterprogrammeur. Ook de elfjarige Belgische Manon van Hoorebeke won er de award voor European Digital Girl of the Year.Data News reikt zelf ook een prijs uit aan vrouwen in de IT-sector. De finalisten leer je kennen in een van onze eerste edities van 2015. De ICT Woman of the Year en ICT Young Lady of the Year maken we bekend op 5 februari.