De commissie startte dit jaar een diepgaand onderzoek naar de samensmelting. De vrees bestond dat er niet voldoende concurrentie zou overblijven na de deal tussen de nummer 3 en 4 op de Nederlandse telecommarkt. Dat kan leiden tot hogere prijzen, minder innovatie en uitsluiting van andere telecombedrijven zonder eigen netwerk, zo was de gedachte.

Vaak eist Europa dat bedrijven die willen fuseren onderdelen afstoten om die bezwaren tegen te gaan, maar daar zou nu dus geen sprake van zijn. De Europese Commissie komt naar verwachting vrijdag met een eindoordeel. De commissie en Deutsche Telekom, moederbedrijf van T-Mobile, hebben geen officiële reactie gegeven aan Reuters.

De commissie startte dit jaar een diepgaand onderzoek naar de samensmelting. De vrees bestond dat er niet voldoende concurrentie zou overblijven na de deal tussen de nummer 3 en 4 op de Nederlandse telecommarkt. Dat kan leiden tot hogere prijzen, minder innovatie en uitsluiting van andere telecombedrijven zonder eigen netwerk, zo was de gedachte.Vaak eist Europa dat bedrijven die willen fuseren onderdelen afstoten om die bezwaren tegen te gaan, maar daar zou nu dus geen sprake van zijn. De Europese Commissie komt naar verwachting vrijdag met een eindoordeel. De commissie en Deutsche Telekom, moederbedrijf van T-Mobile, hebben geen officiële reactie gegeven aan Reuters.