Een week na de monsterboete voor Google zijn vier ander fabrikanten beboet voor het overtreden van de antitrustregels in de EU. Het gaat om Asus, Denon&Marantz, Philips en Pioneer. Zij zouden prijsafspraken gemaakt hebben met online verkopers en hebben ingegrepen als hun producten op deze sites aan te lage prijzen werden aangeboden.

"Het resultaat van die acties is dat miljoenen Europese consumenten hogere prijzen moesten betalen voor hun keukentoestellen, haardrogers, notebooks, hoofdtelefoons en andere producten," aldus EU Commissaris Margrethe Vestager. De bedrijven krijgen samen 110 miljoen euro boete, een bedrag dat relatief laag ligt omdat ze aan het onderzoek meewerkten.

Een week na de monsterboete voor Google zijn vier ander fabrikanten beboet voor het overtreden van de antitrustregels in de EU. Het gaat om Asus, Denon&Marantz, Philips en Pioneer. Zij zouden prijsafspraken gemaakt hebben met online verkopers en hebben ingegrepen als hun producten op deze sites aan te lage prijzen werden aangeboden. "Het resultaat van die acties is dat miljoenen Europese consumenten hogere prijzen moesten betalen voor hun keukentoestellen, haardrogers, notebooks, hoofdtelefoons en andere producten," aldus EU Commissaris Margrethe Vestager. De bedrijven krijgen samen 110 miljoen euro boete, een bedrag dat relatief laag ligt omdat ze aan het onderzoek meewerkten.