21,05 miljoen euro, dat is de waarde van een grootschalige documentbeheeropdracht die het consortium License2EU heeft gewonnen bij het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie.

License2EU is een gelegenheidsteam van ict-dienstenbedrijf Unisys Belgium en de documentbeheerdochter van Iris, Iris Solutions & Experts. Ze haalden het van 3 andere kandidaten. Iris is sinds vorig jaar ook al aan de slag bij de Europese Commisie met het consortium One4EU, waar naast Unisys ook Sogeti en Reggiani IT deel van uitmaken.

De Europese Commissie gebruikt EMC Documentum als de hoeksteen voor het eDomec-initiatief, dat een beter documentbeheer beoogt binnen de verschillende directoraten-generaal. Vandaag heeft de Commissie al 3500 Documentum-licenties. Binnen de opdracht moet het consortium naar schatting nog eens 22.500 Documentum-licenties over de komende 4 jaar aanleveren. Daarbij hoort het nodige onderhoud (maximaal 5 jaar) en diensten (68 manjaren over 4 jaar). Concreet gaat het over Documentum-diensten in de datacenters, on site support en ontwikkeling van een enterprise content management-systeem. Voorts moeten de bedrijven nog eens 190 dagen opleiding over 4 jaar aanbieden over de technische aspecten van Documentum.

21,05 miljoen euro, dat is de waarde van een grootschalige documentbeheeropdracht die het consortium License2EU heeft gewonnen bij het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie. License2EU is een gelegenheidsteam van ict-dienstenbedrijf Unisys Belgium en de documentbeheerdochter van Iris, Iris Solutions & Experts. Ze haalden het van 3 andere kandidaten. Iris is sinds vorig jaar ook al aan de slag bij de Europese Commisie met het consortium One4EU, waar naast Unisys ook Sogeti en Reggiani IT deel van uitmaken. De Europese Commissie gebruikt EMC Documentum als de hoeksteen voor het eDomec-initiatief, dat een beter documentbeheer beoogt binnen de verschillende directoraten-generaal. Vandaag heeft de Commissie al 3500 Documentum-licenties. Binnen de opdracht moet het consortium naar schatting nog eens 22.500 Documentum-licenties over de komende 4 jaar aanleveren. Daarbij hoort het nodige onderhoud (maximaal 5 jaar) en diensten (68 manjaren over 4 jaar). Concreet gaat het over Documentum-diensten in de datacenters, on site support en ontwikkeling van een enterprise content management-systeem. Voorts moeten de bedrijven nog eens 190 dagen opleiding over 4 jaar aanbieden over de technische aspecten van Documentum.