De Europese Commissie heeft vandaag een rist regels uitgevaardigd die het mogelijk moeten maken om .eu domeinnamen te registreren in de 23 officiële talen van de Europese Unie. Ook registraties in het Grieks en het Cyrillisch worden mogelijk.

Eén en ander wil zeggen dat een .eu-domeinnaam later op het jaar ook beschikbaar zal zijn in de schrifturen gebruikt door Bulgaren, Grieken en Cyprioten. Ook speciale tekens in talen zoals het Tsjechisch en het Litouws worden toegevoegd.

Tot op vandaag kunnen domeinnamen geregistreerd onder het .eu top level domein enkel Romeinse ASCII-karakters bevatten, dus a tot z, en 0 tot 9. Nog voor het einde van het jaar zou het mogelijk moeten worden om ook internationalised domain names (IDN's) of non-ASCII tekens te registreren met onder meer 'à', '?', 'ä', 'ψ' of '?'.

Kunnen registreren in de eigen taal en in het eigen alfabet is niet onbelangrijk. Een land als Bulgarije bijvoorbeeld, telt vandaag het laagste aantal .eu registraties van de hele Europese Unie (9.578). Verwacht wordt dat de nieuwe regels de aantrekkingskracht van .eu in dergelijke landen stelselmatig zal vergroten.

Drie jaar na zijn lancering is .eu het vierde grootste Europese 'internetachtervoegsel' (na .de, .uk en .nl). Op wereldschaal klokt .eu nu af op de negende plaats (na onder meer .com, .org, .cn en .net). Sinds het opstarten van het domein in 2006 is het aantal registraties langzaam maar zeker gegroeid. In België werd .eu intussen al 92.404 keer geregistreerd.

[http://www.eurid.eu]

De Europese Commissie heeft vandaag een rist regels uitgevaardigd die het mogelijk moeten maken om .eu domeinnamen te registreren in de 23 officiële talen van de Europese Unie. Ook registraties in het Grieks en het Cyrillisch worden mogelijk. Eén en ander wil zeggen dat een .eu-domeinnaam later op het jaar ook beschikbaar zal zijn in de schrifturen gebruikt door Bulgaren, Grieken en Cyprioten. Ook speciale tekens in talen zoals het Tsjechisch en het Litouws worden toegevoegd. Tot op vandaag kunnen domeinnamen geregistreerd onder het .eu top level domein enkel Romeinse ASCII-karakters bevatten, dus a tot z, en 0 tot 9. Nog voor het einde van het jaar zou het mogelijk moeten worden om ook internationalised domain names (IDN's) of non-ASCII tekens te registreren met onder meer 'à', '?', 'ä', 'ψ' of '?'. Kunnen registreren in de eigen taal en in het eigen alfabet is niet onbelangrijk. Een land als Bulgarije bijvoorbeeld, telt vandaag het laagste aantal .eu registraties van de hele Europese Unie (9.578). Verwacht wordt dat de nieuwe regels de aantrekkingskracht van .eu in dergelijke landen stelselmatig zal vergroten. Drie jaar na zijn lancering is .eu het vierde grootste Europese 'internetachtervoegsel' (na .de, .uk en .nl). Op wereldschaal klokt .eu nu af op de negende plaats (na onder meer .com, .org, .cn en .net). Sinds het opstarten van het domein in 2006 is het aantal registraties langzaam maar zeker gegroeid. In België werd .eu intussen al 92.404 keer geregistreerd. [http://www.eurid.eu]