Peking en 'Brussel' botsen regelmatig over handelsdossiers. In mei 2013 opende Europees commissaris Karel De Gucht op eigen initiatief een onderzoek naar de import van telecomhardware vanuit China omdat hij vermoedde dat die sector overgesubsidieerd werd zodat haar producten in Europa tegen dumpingprijzen verkocht konden worden.

Eerder dit jaar, in maart, sloot De Gucht al het antidumpingonderzoek af, nu wordt ook het antisubsidieonderzoek verticaal geklasseerd. Een Commissiewoordvoerder maakte maandag bekend dat China en de EU zaterdag een minnelijke schikking getroffen hebben.

Het akkoord komt erop neer dat een onafhankelijk orgaan hun markten gaan monitoren en dat ze beloven elkaars bedrijven niet te zullen discrimineren. "Met deze regeling", verklaarde een woordvoerder van De Gucht, "krijgen we veel betere en veel eerlijker concurrentie en voorwaarden voor Europese bedrijven dan we tot nu hadden." (Belga)

Peking en 'Brussel' botsen regelmatig over handelsdossiers. In mei 2013 opende Europees commissaris Karel De Gucht op eigen initiatief een onderzoek naar de import van telecomhardware vanuit China omdat hij vermoedde dat die sector overgesubsidieerd werd zodat haar producten in Europa tegen dumpingprijzen verkocht konden worden.Eerder dit jaar, in maart, sloot De Gucht al het antidumpingonderzoek af, nu wordt ook het antisubsidieonderzoek verticaal geklasseerd. Een Commissiewoordvoerder maakte maandag bekend dat China en de EU zaterdag een minnelijke schikking getroffen hebben.Het akkoord komt erop neer dat een onafhankelijk orgaan hun markten gaan monitoren en dat ze beloven elkaars bedrijven niet te zullen discrimineren. "Met deze regeling", verklaarde een woordvoerder van De Gucht, "krijgen we veel betere en veel eerlijker concurrentie en voorwaarden voor Europese bedrijven dan we tot nu hadden." (Belga)