Volgens Schrems handelt Facebook onrechtmatig door gebruikers te volgen en informatie over hen verhandelen. Hij wordt daarin door meer dan 25.000 Facebook-gebruikers van over de hele wereld gesteund. Via een massaclaim wilde de Oostenrijker een schadevergoeding van 500 euro per persoon van Facebook eisen. Die mogelijkheid is door de uitspraak van het hof van de baan.

Schrems was naar de Oostenrijkse rechter gestapt, maar die vroeg het EU-hof om raad. De advocaat-generaal van het hof had in november al geadviseerd een massaclaim af te wijzen.

Op Twitter reageert Schrems dat hij ''nu eindelijk Facebook in Wenen kan aanklagen''. Maar hij bekritiseert het EU-hof, dat volgens hem ''niet eens probeert de aangevoerde argumenten precies te analyseren''.

Volgens Schrems handelt Facebook onrechtmatig door gebruikers te volgen en informatie over hen verhandelen. Hij wordt daarin door meer dan 25.000 Facebook-gebruikers van over de hele wereld gesteund. Via een massaclaim wilde de Oostenrijker een schadevergoeding van 500 euro per persoon van Facebook eisen. Die mogelijkheid is door de uitspraak van het hof van de baan.Schrems was naar de Oostenrijkse rechter gestapt, maar die vroeg het EU-hof om raad. De advocaat-generaal van het hof had in november al geadviseerd een massaclaim af te wijzen.Op Twitter reageert Schrems dat hij ''nu eindelijk Facebook in Wenen kan aanklagen''. Maar hij bekritiseert het EU-hof, dat volgens hem ''niet eens probeert de aangevoerde argumenten precies te analyseren''.