Streamingdienst Spotify beschuldigde de maker van iPhones twee jaar geleden van machtsmisbruik binnen zijn App Store. Diensten als Spotify moeten binnen de App Store namelik een deel van de omzet afstaan aan Apple. Volgens de Zweedse muziekdienst benadeelt Apple binnen de appwinkel concurrenten van zijn eigen Apple Music, door rivalen kunstmatig duur te houden. Zo weigerde het Amerikaanse concern gebruikers erop de wijzen dat er buiten de eigen App Store goedkopere manieren zijn om Spotify te downloaden.

Eurocommissaris Margrethe Vestager kondigde het mededingingsonderzoek naar Apple in juni aan. Volgens FT kunnen de resultaten van dat onderzoek aan het einde van de week bekend worden gemaakt, maar bronnen waarschuwen dat de planning nog altijd kan uitlopen. Apple heeft altijd volgehouden zich aan de wet te houden.

Streamingdienst Spotify beschuldigde de maker van iPhones twee jaar geleden van machtsmisbruik binnen zijn App Store. Diensten als Spotify moeten binnen de App Store namelik een deel van de omzet afstaan aan Apple. Volgens de Zweedse muziekdienst benadeelt Apple binnen de appwinkel concurrenten van zijn eigen Apple Music, door rivalen kunstmatig duur te houden. Zo weigerde het Amerikaanse concern gebruikers erop de wijzen dat er buiten de eigen App Store goedkopere manieren zijn om Spotify te downloaden.Eurocommissaris Margrethe Vestager kondigde het mededingingsonderzoek naar Apple in juni aan. Volgens FT kunnen de resultaten van dat onderzoek aan het einde van de week bekend worden gemaakt, maar bronnen waarschuwen dat de planning nog altijd kan uitlopen. Apple heeft altijd volgehouden zich aan de wet te houden.