De Europese Commissie en het Europese Ruimtevaartbureau (ESA) hebben de aanbestedingsprocedure voor de uitbouw van het satellietnavigatiesysteem Galileo gelanceerd. Galileo moet de Europese tegenhanger van gps worden.

Tussen 2007 en 2013 gaat de Europese Unie 3,4 miljard euro pompen in de uitbouw van Galileo. Met Galileo, een project bestaande uit dertig navigatiesatellieten, infrastructuur over de hele wereld en enkele controlecentra in Europa, wil de Europese Unie binnen vijf jaar over een systeem beschikken dat performanter is dan het Amerikaanse gps.

Voor de toekenning van de contracten aan de industrie wordt de taart in zes stukken gesneden: satellieten, draagraketten, software, relais op de grond, vluchtleidingscentra en algemeen beheer. De opdrachten zijn gisteren (dinsdag) geplaatst in het officiële publicatieblad van de Europese Unie.

Bron: Belga

De Europese Commissie en het Europese Ruimtevaartbureau (ESA) hebben de aanbestedingsprocedure voor de uitbouw van het satellietnavigatiesysteem Galileo gelanceerd. Galileo moet de Europese tegenhanger van gps worden. Tussen 2007 en 2013 gaat de Europese Unie 3,4 miljard euro pompen in de uitbouw van Galileo. Met Galileo, een project bestaande uit dertig navigatiesatellieten, infrastructuur over de hele wereld en enkele controlecentra in Europa, wil de Europese Unie binnen vijf jaar over een systeem beschikken dat performanter is dan het Amerikaanse gps. Voor de toekenning van de contracten aan de industrie wordt de taart in zes stukken gesneden: satellieten, draagraketten, software, relais op de grond, vluchtleidingscentra en algemeen beheer. De opdrachten zijn gisteren (dinsdag) geplaatst in het officiële publicatieblad van de Europese Unie. Bron: Belga