Een van de eisen is dat Microsoft computerproducenten en -distributeurs vrij laat om LinkedIn niet op Windows te installeren. Ook moeten software-ontwikkelaars voor concurrerende netwerksites toegang kunnen krijgen tot gegevens die in de Microsoft-cloud zijn opgeslagen.

In een toelichting stelt Vestager: 'Een groeiend aantal Europeanen schrijft zich in op professionele sociale netwerken. Die zijn belangrijk voor het contact met en de interactie tussen beroepsgenoten en om een nieuwe loopbaan te vinden. Op deze manier blijven ze de vrije keuze van netwerken houden.'

Wereldwijd heeft LinkedIn zo'n 400 miljoen 'leden'.

(ANP)

Een van de eisen is dat Microsoft computerproducenten en -distributeurs vrij laat om LinkedIn niet op Windows te installeren. Ook moeten software-ontwikkelaars voor concurrerende netwerksites toegang kunnen krijgen tot gegevens die in de Microsoft-cloud zijn opgeslagen.In een toelichting stelt Vestager: 'Een groeiend aantal Europeanen schrijft zich in op professionele sociale netwerken. Die zijn belangrijk voor het contact met en de interactie tussen beroepsgenoten en om een nieuwe loopbaan te vinden. Op deze manier blijven ze de vrije keuze van netwerken houden.'Wereldwijd heeft LinkedIn zo'n 400 miljoen 'leden'.(ANP)