Eerder kwam de Commissie al met bezwaren tegen afspraken die Luxemburg heeft met de Italiaanse autofabrikant Fiat, en tegen vergelijkbare deals die Apple sloot met de Ierse overheid. Brussel kondigde eerder ook aan naar de relatie tussen Nederland en koffieketen Starbucks te gaan kijken, maar of ook dat uitmondt in een diepgravend onderzoek is nog onduidelijk.

Door de belastingdeals betaalden de genoemde bedrijven jarenlang relatief weinig belasting over hun verkopen in Europa.

Financial Times wijst erop dat vooral de betrokkenheid van Luxemburg gevoelig ligt omdat de man die daar destijds premier was, Jean-Claude Juncker, binnenkort voorzitter wordt van de Europese Commissie. (Belga/MI)

Eerder kwam de Commissie al met bezwaren tegen afspraken die Luxemburg heeft met de Italiaanse autofabrikant Fiat, en tegen vergelijkbare deals die Apple sloot met de Ierse overheid. Brussel kondigde eerder ook aan naar de relatie tussen Nederland en koffieketen Starbucks te gaan kijken, maar of ook dat uitmondt in een diepgravend onderzoek is nog onduidelijk. Door de belastingdeals betaalden de genoemde bedrijven jarenlang relatief weinig belasting over hun verkopen in Europa. Financial Times wijst erop dat vooral de betrokkenheid van Luxemburg gevoelig ligt omdat de man die daar destijds premier was, Jean-Claude Juncker, binnenkort voorzitter wordt van de Europese Commissie. (Belga/MI)