Dat schrijft RTLZ.

Europese landen zouden "alle strafrechtelijke aanklachten tegen Snowden moeten laten vallen en hem bescherming bieden om uitlevering te voorkomen". Ook meldt het Europees Parlement dat Snowdens status als klokkenluider en internationale verdediger van de mensenrechten moet worden erkend.

De oproep van het Parlement wordt gezien als een politiek statement, waarbij landen worden opgeroepen om bescherming te bieden aan Snowden.

Tijdens de oproep uitte het Europees Parlement ook zijn zorgen over de nieuwe privacy-wetgeving in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

In Nederland is er een wet in de maak die ervoor zorgt dat de geheime diensten data in bulk mogen verzamelen, om vervolgens de informatie te filteren op basis van lopende onderzoeken. (WK)

Dat schrijft RTLZ.Europese landen zouden "alle strafrechtelijke aanklachten tegen Snowden moeten laten vallen en hem bescherming bieden om uitlevering te voorkomen". Ook meldt het Europees Parlement dat Snowdens status als klokkenluider en internationale verdediger van de mensenrechten moet worden erkend.De oproep van het Parlement wordt gezien als een politiek statement, waarbij landen worden opgeroepen om bescherming te bieden aan Snowden.Tijdens de oproep uitte het Europees Parlement ook zijn zorgen over de nieuwe privacy-wetgeving in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.In Nederland is er een wet in de maak die ervoor zorgt dat de geheime diensten data in bulk mogen verzamelen, om vervolgens de informatie te filteren op basis van lopende onderzoeken. (WK)