De Europese Commissie heeft sceptisch gereageerd op de aankondiging door Microsoft dat het het besturingssysteem Windows 7 dit najaar in Europa zonder internetbrowser Internet Explorer zal aanbieden. De softwaregigant wilde hiermee beantwoorden aan de kritiek van de Europese autoriteiten.

In een communiqué herinnert de Europese Commissie eraan dat ze "binnenkort een beslissing zal nemen" in het kader van een antitrustonderzoek dat in januari is gestart. Dit onderzoek moet uitmaken "of Microsoft misbruik heeft gemaakt" van zijn dominante positie door Internet Explorer sinds 1996 voorgeïnstalleerd aan te bieden in combinatie met Windows.

Zo ja, dan zou Microsoft voortaan "een keuze uit browsers" mogelijk moeten maken, "niet Windows aanbieden zonder browser", benadrukt de Commissie.

Bron: Belga

De Europese Commissie heeft sceptisch gereageerd op de aankondiging door Microsoft dat het het besturingssysteem Windows 7 dit najaar in Europa zonder internetbrowser Internet Explorer zal aanbieden. De softwaregigant wilde hiermee beantwoorden aan de kritiek van de Europese autoriteiten. In een communiqué herinnert de Europese Commissie eraan dat ze "binnenkort een beslissing zal nemen" in het kader van een antitrustonderzoek dat in januari is gestart. Dit onderzoek moet uitmaken "of Microsoft misbruik heeft gemaakt" van zijn dominante positie door Internet Explorer sinds 1996 voorgeïnstalleerd aan te bieden in combinatie met Windows. Zo ja, dan zou Microsoft voortaan "een keuze uit browsers" mogelijk moeten maken, "niet Windows aanbieden zonder browser", benadrukt de Commissie. Bron: Belga