De officiële website van de Europese Unie is gisteren gehackt door 'een fan van Mister Bean'. Waardoor het EU-voorzitterschap van Spanje noodgedwongen met een valse noot diende af te trappen.

Op de zoekpagina van de site dook keer op keer een foto op van de populaire antiheld gespeeld door Rowan Atkinson. De aanval legde de officiële webstek van de Europese Unie urenlang lam.

Spaanse bloggers schrijven nu dat de afbeelding van Mister Bean een parodie is op de Spaanse eerste minister, José Luis Rodriguez Zapatero. Vergezocht is dat niet, want bij nadere inspectie hebben de twee wel wat weg van elkaar.

Daarnaast klinkt het dat de aanval een soort van vergelding is voor het feit dat de Spaanse overheid Telefonica 12 miljoen euro heeft toegestopt, enkel en alleen voor het verzorgen van de communicatie rond het voorzitterschap.

De officiële website van de Europese Unie is gisteren gehackt door 'een fan van Mister Bean'. Waardoor het EU-voorzitterschap van Spanje noodgedwongen met een valse noot diende af te trappen. Op de zoekpagina van de site dook keer op keer een foto op van de populaire antiheld gespeeld door Rowan Atkinson. De aanval legde de officiële webstek van de Europese Unie urenlang lam. Spaanse bloggers schrijven nu dat de afbeelding van Mister Bean een parodie is op de Spaanse eerste minister, José Luis Rodriguez Zapatero. Vergezocht is dat niet, want bij nadere inspectie hebben de twee wel wat weg van elkaar. Daarnaast klinkt het dat de aanval een soort van vergelding is voor het feit dat de Spaanse overheid Telefonica 12 miljoen euro heeft toegestopt, enkel en alleen voor het verzorgen van de communicatie rond het voorzitterschap.