De mededingingsdivisie van de Europese Commissie heeft bekengemaakt dat het is binnengevallen bij hardware-makers, -verdelers en -verkopers, op verdenking van geheime prijsafspraken. "Zulke afspraken kunnen leiden tot hogere prijzen of geringere beschikbaarheid van producten op online verkoopkanalen", aldus Joaquin Almunia van de antitrustdivisie.

De Commissie maakte niet duidelijk om welke bedrijven het gaat. Media Markt/Saturn heeft echter tegenover Bloomberg al aangegeven onaangekondigd bezoek te hebben gekregen van autoriteiten, net als het Duitse Metro.

Daarnaast zou de inspectie ook bij Samsung over de vloer zijn geweest, al kon men dit niet officieel bevestigen.

Ook bij Apple loopt een soortgelijk onderzoek in Brussel en Parijs. De iPhone-maker wordt ervan verdacht resellers te belemmeren in hun verkoop.

De mededingingsdivisie van de Europese Commissie heeft bekengemaakt dat het is binnengevallen bij hardware-makers, -verdelers en -verkopers, op verdenking van geheime prijsafspraken. "Zulke afspraken kunnen leiden tot hogere prijzen of geringere beschikbaarheid van producten op online verkoopkanalen", aldus Joaquin Almunia van de antitrustdivisie. De Commissie maakte niet duidelijk om welke bedrijven het gaat. Media Markt/Saturn heeft echter tegenover Bloomberg al aangegeven onaangekondigd bezoek te hebben gekregen van autoriteiten, net als het Duitse Metro. Daarnaast zou de inspectie ook bij Samsung over de vloer zijn geweest, al kon men dit niet officieel bevestigen. Ook bij Apple loopt een soortgelijk onderzoek in Brussel en Parijs. De iPhone-maker wordt ervan verdacht resellers te belemmeren in hun verkoop.