Na twee jaar aan de top van de Zenitel groep, laat Eugeen Beckers zijn ceo-zetel over aan Kenneth Dastol. Daarmee komt een einde aan een pijnlijke herstructurering.

Eugeen Beckers voerde een harde reorganisatie door en stoottte de netwerk- en integratiediensten af. Zenitel legt zich enkel nog toe op secure communications systems. Dat zijn gespecialiseerde communicatie-oplossingen voor onder andere hulpdiensten en spoorwegpersoneel.

Vorig jaar haalde die afdeling een omzet van 56 miljoen euro. Na negen maanden draait het dit jaar 50 miljoen euro, vijf procent meer dan in 2008. Vooral de projecten in Denemarken blijven het goed doen. Zenitel heeft ook nog enkele kleinere maar winstgevende draadloze operatordiensten in de Caraïben.

Eugeen Beckers blijft wel bij Zenitel, maar als voorzitter van de raad van bestuur. Die is ook fors afgeslankt. Blijven toch nog aan boord: Eric Van Zele(ceo Barco) en Duco Sikinghe (ceo Telenet).

Na twee jaar aan de top van de Zenitel groep, laat Eugeen Beckers zijn ceo-zetel over aan Kenneth Dastol. Daarmee komt een einde aan een pijnlijke herstructurering. Eugeen Beckers voerde een harde reorganisatie door en stoottte de netwerk- en integratiediensten af. Zenitel legt zich enkel nog toe op secure communications systems. Dat zijn gespecialiseerde communicatie-oplossingen voor onder andere hulpdiensten en spoorwegpersoneel. Vorig jaar haalde die afdeling een omzet van 56 miljoen euro. Na negen maanden draait het dit jaar 50 miljoen euro, vijf procent meer dan in 2008. Vooral de projecten in Denemarken blijven het goed doen. Zenitel heeft ook nog enkele kleinere maar winstgevende draadloze operatordiensten in de Caraïben. Eugeen Beckers blijft wel bij Zenitel, maar als voorzitter van de raad van bestuur. Die is ook fors afgeslankt. Blijven toch nog aan boord: Eric Van Zele(ceo Barco) en Duco Sikinghe (ceo Telenet).