EURid biedt services aan vanuit twee datacenters: een in Amsterdam (sinds 2009) en een tweede (sinds 2003) dat tot voor kort in Nossegem stond. De infrastructuur was aan vernieuwing toe. EURid koos voor een volledig nieuwe installatie in een modern, groen datacenter. In de nieuw uitgetekende architectuur consolideert EURid security services, availability services & access services van F5 Networks op één platform. De oplossing bestaat uit de cluster BIG IP 4000 platform, met daarop een BEST- bundel. F5 voorziet ook in LTM server load balancing, APM voor access management en network access, en ASM ter bescherming van de webapplications.

"Op een gegeven ogenblik staken producten van wel dertig verschillende vendors in één datacenter en dat maakte alles zeer moeilijk beheer(s)baar", legt Thomas Dupas van EURid uit. "We wilden overschakelen naar een veel compactere omgeving, waarbij alle oplossingen worden gecentreerd rond een beperkt aantal veelzijdige producten, die zouden zorgen voor beschikbaarheid en beveiliging; zowel in versleuteling (SSL) als authenticatie."

F5 Networks haalde het van verschillende vendors, maar niet zozeer op prijs. "F5 is niet de goedkoopste, maar met F5 krijg je wel de meest gebruiksvriendelijke interface, en die beheersbaarheid is voor ons uitermate belangrijk", aldus Dupas. De implementatie van de devices deed EURid zelf - omdat het liever de nodige kennis in huis houdt. Voor het netwerking-gedeelte tekende SecureLink. Op 6 maanden tijd was het project zo goed als afgerond. Het application security luik moet wel nog dieper bekeken worden, aldus nog Dupas.

EURid biedt services aan vanuit twee datacenters: een in Amsterdam (sinds 2009) en een tweede (sinds 2003) dat tot voor kort in Nossegem stond. De infrastructuur was aan vernieuwing toe. EURid koos voor een volledig nieuwe installatie in een modern, groen datacenter. In de nieuw uitgetekende architectuur consolideert EURid security services, availability services & access services van F5 Networks op één platform. De oplossing bestaat uit de cluster BIG IP 4000 platform, met daarop een BEST- bundel. F5 voorziet ook in LTM server load balancing, APM voor access management en network access, en ASM ter bescherming van de webapplications. "Op een gegeven ogenblik staken producten van wel dertig verschillende vendors in één datacenter en dat maakte alles zeer moeilijk beheer(s)baar", legt Thomas Dupas van EURid uit. "We wilden overschakelen naar een veel compactere omgeving, waarbij alle oplossingen worden gecentreerd rond een beperkt aantal veelzijdige producten, die zouden zorgen voor beschikbaarheid en beveiliging; zowel in versleuteling (SSL) als authenticatie."F5 Networks haalde het van verschillende vendors, maar niet zozeer op prijs. "F5 is niet de goedkoopste, maar met F5 krijg je wel de meest gebruiksvriendelijke interface, en die beheersbaarheid is voor ons uitermate belangrijk", aldus Dupas. De implementatie van de devices deed EURid zelf - omdat het liever de nodige kennis in huis houdt. Voor het netwerking-gedeelte tekende SecureLink. Op 6 maanden tijd was het project zo goed als afgerond. Het application security luik moet wel nog dieper bekeken worden, aldus nog Dupas.