De Nederlandse glasvezelboer Eurofiber gaat voor hostingprovider Nucleus een glasvezelverbinding aanleggen tussen het datacenter in Antwerpen en de verschillende datacenters in de regio Brussel. Het gaat om een volledig redundante verbinding. Nucleus beschikt over datacenters in Antwerpen, Diegem, Nossegem en Zaventem.

De aanleg van de glasvezelverbinding moet de bruikbaarheid van het Antwerpse datacenter van Nucleus vergroten. Door de koppeling met de Brusselse datacenters van het bedrijf is de locatie nu ook inzetbaar voor disaster recovery. Nucleus signaleert een groeiende behoefte aan disaster recovery-oplossingen door de groei van cloudtoepassingen.

Omdat de aansluiting op het Brusselse netwerk redundant is, kan het Antwerpse datacenter ook worden ingezet voor toepassingen die twee actieve datacenters vergen. Bijvoorbeeld synchrone datareplicatie of load balancing.

Nucleus is gespecialiseerd in hostingdiensten die lopen van shared hosting oplossingen en domeinnamen tot collocatie, managed, dedicated en cloudserveroplossingen. Nucleus beheert ruim vijftienhonderd servers.

I.s.m. Computable

De Nederlandse glasvezelboer Eurofiber gaat voor hostingprovider Nucleus een glasvezelverbinding aanleggen tussen het datacenter in Antwerpen en de verschillende datacenters in de regio Brussel. Het gaat om een volledig redundante verbinding. Nucleus beschikt over datacenters in Antwerpen, Diegem, Nossegem en Zaventem. De aanleg van de glasvezelverbinding moet de bruikbaarheid van het Antwerpse datacenter van Nucleus vergroten. Door de koppeling met de Brusselse datacenters van het bedrijf is de locatie nu ook inzetbaar voor disaster recovery. Nucleus signaleert een groeiende behoefte aan disaster recovery-oplossingen door de groei van cloudtoepassingen. Omdat de aansluiting op het Brusselse netwerk redundant is, kan het Antwerpse datacenter ook worden ingezet voor toepassingen die twee actieve datacenters vergen. Bijvoorbeeld synchrone datareplicatie of load balancing. Nucleus is gespecialiseerd in hostingdiensten die lopen van shared hosting oplossingen en domeinnamen tot collocatie, managed, dedicated en cloudserveroplossingen. Nucleus beheert ruim vijftienhonderd servers. I.s.m. Computable