De twee operatoren bereikten in december voor hun Deense activiteiten een akkoord en beloofden onder meer meer investeringen in hun netwerk. Maar volgens een mededeling is het onmogelijk geworden om een goedkeuring te krijgen van de Europese Commissie. Wel blijven beide spelers strategische opties bekijken.

Begin deze week schreef Reuters nog dat beide partijen hadden voorgesteld om veertig procent van de joint-venture te verkopen aan een derde partij. Maar dat kon Eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager niet bekoren.

Wat het verhaal extra interessant maakt is dat het de eerste keer is dat de Commissie een overname in de telecomsector tegenhoudt. Dat kan er op wijzen dat ook andere nationale telecomdeals in de nabije toekomst niet zomaar groen licht krijgen.

De twee operatoren bereikten in december voor hun Deense activiteiten een akkoord en beloofden onder meer meer investeringen in hun netwerk. Maar volgens een mededeling is het onmogelijk geworden om een goedkeuring te krijgen van de Europese Commissie. Wel blijven beide spelers strategische opties bekijken.Begin deze week schreef Reuters nog dat beide partijen hadden voorgesteld om veertig procent van de joint-venture te verkopen aan een derde partij. Maar dat kon Eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager niet bekoren.Wat het verhaal extra interessant maakt is dat het de eerste keer is dat de Commissie een overname in de telecomsector tegenhoudt. Dat kan er op wijzen dat ook andere nationale telecomdeals in de nabije toekomst niet zomaar groen licht krijgen.