Europa dicht bij nieuwe boete voor Google

08/11/18 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:21

Bron: Datanews

De Europese commissaris voor mededinging laat uitschijnen dat de Europese Commissie dicht bij het uitschrijven van een nieuwe boete staat. Deze keer gaat het over het advertentienetwerk van Google.

Europa dicht bij nieuwe boete voor Google

Margrethe Vestager © reuters

Volgens Reuters zegt Eurocommissaris Margrethe Vestager dat het bedrijf mogelijk binnenkort al een nieuwe boete kan krijgen. Verdere details over de grootte ervan zijn nog niet bekend.

Het gaat in dit geval om Adsense, het advertentienetwerk van Google dat op een zeer groot deel van het internet reclame serveert.. Europa verdenkt Google er van dat het concurrenten van Google blokkeert om zelf Adsense te gebruiken. Europa startte daarover al in 2016 een onderzoek, maar dat lijkt nu een eindpunt te naderen.

Het bericht komt er vier maanden nadat Vestager al een boete oplegde van 4,34 miljard euro omdat Google Android bundelt met haar eigen apps, wat nadelig is voor de concurrentie. En na een eerdere boete van 2,4 miljard omdat Google haar eigen diensten zou bevoordelen bij het weergeven van shoppingresultaten.

Onze partners