Volgens Reuters zegt Eurocommissaris Margrethe Vestager dat het bedrijf mogelijk binnenkort al een nieuwe boete kan krijgen. Verdere details over de grootte ervan zijn nog niet bekend.

Het gaat in dit geval om Adsense, het advertentienetwerk van Google dat op een zeer groot deel van het internet reclame serveert.. Europa verdenkt Google er van dat het concurrenten van Google blokkeert om zelf Adsense te gebruiken. Europa startte daarover al in 2016 een onderzoek, maar dat lijkt nu een eindpunt te naderen.

Het bericht komt er vier maanden nadat Vestager al een boete oplegde van 4,34 miljard euro omdat Google Android bundelt met haar eigen apps, wat nadelig is voor de concurrentie. En na een eerdere boete van 2,4 miljard omdat Google haar eigen diensten zou bevoordelen bij het weergeven van shoppingresultaten.

Volgens Reuters zegt Eurocommissaris Margrethe Vestager dat het bedrijf mogelijk binnenkort al een nieuwe boete kan krijgen. Verdere details over de grootte ervan zijn nog niet bekend.Het gaat in dit geval om Adsense, het advertentienetwerk van Google dat op een zeer groot deel van het internet reclame serveert.. Europa verdenkt Google er van dat het concurrenten van Google blokkeert om zelf Adsense te gebruiken. Europa startte daarover al in 2016 een onderzoek, maar dat lijkt nu een eindpunt te naderen.Het bericht komt er vier maanden nadat Vestager al een boete oplegde van 4,34 miljard euro omdat Google Android bundelt met haar eigen apps, wat nadelig is voor de concurrentie. En na een eerdere boete van 2,4 miljard omdat Google haar eigen diensten zou bevoordelen bij het weergeven van shoppingresultaten.